SAMO TOKOM VIKENDA 69 SAOBRAĆAJKI: Strašne brojke u Crnoj Gori, sankcionisano više od hiljadu vozača

M.S.

19. 07. 2021. u 10:03

TOKOM proteklog vikenda u Crnoj Gori se dogodilo 69 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba zadobilo teške telesne povrede dok su 33 osobe zadobile lake telesne povrede.

САМО ТОКОМ ВИКЕНДА 69 САОБРАЋАЈКИ: Страшне бројке у Црној Гори, санкционисано више од хиљаду возача

Foto: Uprava policije Crne Gore

Ovo su sumorni podaci saopšteni iz Uprave policije, odakle kažu da i pored  pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju jedan broj vozaća i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći nejteže prekršaje. 

- Zbog počinjenih prekršaja u protekla tri dana od strane saobraćajne policije sankcionisano je 1.341 vozača. 

Ono što i dalje zabrinjava je da je, shodno Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima, čak 31 vozač isključen iz saobraćaja, lišen slobode i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje, zbog počinjenih najtežih saobraćajnih prekršaja. 

- Apelujemo na vozače da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, frekvenciji saobraćaja, te da odgovornim  i strpljivim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju - kažu iz Uprave policije Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINULA JEDNA OSOBA: Teška saobraćajna nesreća u Crnoj Gori