OSUDITI I ZLOČINE NAD BOŠNJACIMA: Stranka pravde i pomirenja o Rezoluciji Demokrata o genocidu u Pivi i Velici

M. S.

18. 07. 2021. u 21:01

STRANKA pravde i pomirenja oglasila se povodom najave poslanika Demokratske Crne Gore.

ОСУДИТИ И ЗЛОЧИНЕ НАД БОШЊАЦИМА: Странка правде и помирења о Резолуцији Демократа о геноциду у Пиви и Велици

Foto: SSP

- Upućivanje predloga razolucije o genocidu u Pivi, kada je 1943. godine ubijeno 1.290 civila, od čega oko 550 dece kao i u Velici kada je 1944. godine ubijeno 550 civila, loš je i pogrešan pokušaj institucionalnog obeležavanja ratnih zločina počinjenih na teritoriji Crne Gore u njenoj modernoj istoriji.

Uzimajući u obzir pijetet samih žrtava nećemo tretirati pravnu kvalifikaciju zločina, iako je vidljivo politikanstvo u samom nastupu poslanika Demokratske Crne Gore, ali taj segment ćemo ostaviti istoričarima. Ono što nikako ne možemo ostaviti po strani jesu pitanja zašto je predložena rezolucija izostavila monstruoznije zločine i veće pokolje koji su se desili nad bošnjačkim stanovništvom u Crnoj Gori i predstavlja li ova inicijativa Demokrata znak da ćemo svaka dva meseca slušati neumesne rasprave, manipulaciju žrtvama i ciljano podgrevati međunacionalne tenzije koje za cilj imaju skupljanje jeftinih politički poena - kažu iz SPP.

Iz SSP pitaju “jesu li Demokrate odustale od svoje politike izazivajući nemir i gorčinu svojim postupcima i širom otvarajući vrata novoj kampanji podela u crnogorskom društvu?”

TRETIRATI SVE ZLOČINE

USVAJANjEM rezolucije koja tretira sve zločine naci fašizma skupština Crne Gore potvrdiće svoju snažnu volju i rešenost da se doprinese utvrđivanju pune istine o naci fašistički i etnički motivisanim zločinima kako se tragična stradanja ljudi, etničkih, verskih i drugih grupa nikada i nigđe nebi ponovila. U suprotnom, selektivnim tretiranjem zločina otvorićete vrata novim podelama u Crnoj Gori - tvrde iz SPP.

- Kako drugačije objasniti nastupe, izlaganja, amandmane i poruke koje su vaši poslanici uputili prilikom definisanja i usvajanja rezolucije kojom se osuđuje genocidu u Srebrenici ali i svi ostali zločini na teritoriji bivše Jugoslavije bez izuzetka?

Nismo primetili u javnom diskursu da je neko iole relevantan javnosti negirao ili relativizirao monstruozna ubijanja civila u Pivi ili Velici da bi vam to bio povod za inicijativu i za nedosledan stav i nameru da se u Skupštini Crne Gore tretiraju samo zločini počinjeni u Pivi i Velici, a ciljano izostave oni u Bukovici i Šahovićima kao i svi drugi zločini počinjeni na teritoriji Crne Gore. Ima li krvavijeg i monstruoznijeg zločina da je počinjen na teritoriji Crne Gore u njenoj istoriji i ako se već tretiraju zločini počinjeni u Crnoj Gori zašto je izostavljen najkrvaviji i najbrutalniji od svih - pitaju se iz Stranke pravde i pomirenja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove