NOVI NADVOŽNJAK U BARU: Investicija vredna više od 2,5 miliona evra

B. Dabić

13. 07. 2021. u 15:28

U BARU je otvoren novi nadvožnjak prema naselju Bjeliši sa kružnim tokom i pristupnom saobraćajnicom.

НОВИ НАДВОЖЊАК У БАРУ: Инвестиција вредна више од 2,5 милиона евра

Foto Opština Bar

Reč je jednom od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji se u poslednje vreme realizovao na teritoriji barske opštine, vredan skoro 2,5 miliona evra. Završetkom ovog nadvožnjaka konačno se rešava problem pružnog prelaza u ovom naselju, i obezbeđuje mnogo veći nivo bezbednosti saobraćaja.

Predsednik Opštine Bar Dušan Raičević istakao je da je nadvožnjak jedan od najznačajnijem infrastrukturnih projekta iz oblasti saobraćaja koji realizuje lokalna uprava,

-Projekat je realizovan u zahvatu DUP-a Topolica-Bjeliši, na prostoru od preko 20 hiljada kvadratnih metara. Ukupna vrednost investicije je 2 miliona i 475 hiljada evra. Zbog toga što se finansira isključivo iz sredstava lokalnog budžeta, investicija je morala biti podeljena na dve fiskalne godine. Radovi na izgradnji samog nadvožnjaka ukupne vrednosti od milion i 675 hiljada evra započeli su u martu 2020.godine, a zavšeni u januaru ove godine. Dva meseca kasnije, u martu ove godine započeli smo izgradnju prisutne saobraćajnice sa pripadajućom infrastrukturom i kružnim tokom poluprečnika 9,5 metara, dok smo kao logičan sled nastavili pre svega sa adaptacijom bulevarske saobraćajnice Bulevara revolucije, pored zgrade Opštine Bar, kazao je Raičević.

Radovi koji su započeli u martu ove godine podrazumevali su, naglasio je Raičević, pre svega izradnju pristupne saobraćajnice i kružnog toka, kao i 180 parking mesta sa pratećom hidro-tehničkom infrastrukturom, u dužini od kilometar i 200 metara, uključujući i atmosfersku, fekalnu i vodovodnu mrežu, instalaciju jake struje, a vrednost tih radova je 726 hiljada evra.

NOVOOTVORENI NADVOŽNjAK “ZATVARA” PRUŽNI PRELAZ

Značaj ove investicije je višestruk i pre svega se ogleda u poboljšanju bezbednosti saobraćaja, s obzirom da se kroz izgradnju nadvožnjaka konačno ukida pružni prelaz koji je odnio mnoge živote, naših sugrađana, kazao je Raičevi I dodao “ova saobraćajnica doprineće poboljšanju saobraćajne infrastrukture u Makedonskom naselju.

BESPLATNIH 180 PARKING MESTA

-Nudimo ono što nije uobičajeno u mnogim gradovima na crnogorskom primorju, da naši sugrađani besplatno mogu da koriste 180 parking mesta , od kojih je 11 predviđeno za lica sa invaliditetom. Sve ovo će obezbediti dodatnu komponentu bezbednosti saobraćaja u ovoj zoni, gde gravitiraju jedna od najvećih osnovnih škola i glavni vrtić i time ćemo poboljštati bezbednost učesnika u saobraćaju, posebno pešaka i dece, kazao je Raičević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri