PRIMITIVNO OBRAĆANJE ĐUKANOVIĆA JOANIKIJU: Krivokapić osudio izjavu predsednika Crne Gore

M. S.

22. 06. 2021. u 18:32

CRNOGORSKI premijer Zdravko Krivokapić reagovao je danas povodom izjave Mila Đukanovića o mitropolitu Joanikiju.

ПРИМИТИВНО ОБРАЋАЊЕ ЂУКАНОВИЋА ЈОАНИКИЈУ: Кривокапић осудио изјаву председника Црне Горе

Foto: B. Dabić

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije nedavno je rekao da je puno naučio od istoričara Aleksandra Rakovića, na šta je predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao da “Besposlen pop i goveda krsti”.

Krivokapić kaže da Đukanović iz veličanstvenih litija nije naučio ništa, i da je diskriminatorski odnos prema SPC politika partije koju vodi.

- Osećam potrebu da osudim nedolično i primitivno obraćanje predsednika Đukanovića prema Mitropolitu crnogorsko-primorskom. Crna Gora neće biti država u kojoj će biti diskrminisan bilo ko, posebno ne najmnogobrojnija verska zajednica u državi - napisao je Krivokapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)