JEDNOGLASNO ODLUČENO: Firme koje su u požaru izgubile oko 700 hiljada evra oslobođene poreza za tekuću godinu

B. DABIĆ

10. 06. 2021. u 13:55

BARSKE kompanije” Cerovo” i “ Femić” koje su u velikom požaru koji se dogodio početkom aprila pretrpele štetu od oko 700 hiljada evra, oslobođene su plaćanja poreza na nepokretnost, godišnje naknade za korišćenje komercijalnih objekata kojima je omogućen pristup sa opštinskog i nekategorisanog puta i članskog doprinosa za 2021. godinu.

ЈЕДНОГЛАСНО ОДЛУЧЕНО: Фирме које су у пожару изгубиле око 700 хиљада евра ослобођене пореза за текућу годину

Foto: Dejan Senić

Na predlog predsednika opštine Bar Dušana Raičevića Skupštini opštine je dostavljen zaključak koji su odbornici lokalnog parlamenta jednoglasno usvojili na danas započetoj 24. sednici. 

Zaključkom je zadužen Sekretarijat za finansije opštine Bar da firmama „Cerovo“ i „Femić“  ne utvrđuje, odnosno naplaćuje navedene poreze. 

Podsetimo, 5. aprila  u požaru je potpuno izgorelo skladište u vlasništvu firme „Femić“ koje je zakupila kompanija „Cerovo“ , vlasnik uskladištene robe. Za nekoliko sati plamena stihija je sve uništila – i robu i skladište.  Ukupna  vrednost robe i objekta je oko 700.000 evra.

Opština Bar je tada obećala pomoć  kompanijama „Cerovo“ i „Femić“. 

Vlasnik kompanije „Cerovo“ Goran Đurović zahvalio se predsedniku Opštine Bar i odbornicima Skupštine opštine koji su  prepoznali značaj ovih kopanija, i na ovaj način doprineli da dve kompanije iz Bara prebrode krizu zbog  velike materijalne štete. 

-Sigurno ćemo znati to da cenimo i vratimo gradu, i nastavimo sa humanitarnim akcijama, kazao je Đurović .

"Cerovo" zapošljava oko 200 radnika, a osim kao uspešna, prepoznatljiva je i kao izrazito društveno odgovorna kompanija, koja je zajedno sa TVCG i Ministarstvom prosvete realizovala humanitarnu akciju “Za još lepše škole”. Inicijator je i brojnih drugih humanitarnih i donatorskih akcija, za što je više puta dobila i najveće priznanje za filantropiju “ISKRA”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)