PRETE BLOKADOM: U Crljenici nezadovoljni obnovom puta

M. D.

31. 05. 2021. u 06:10

IZ Saveta Mesne zajednice Crljenica zapretili su blokadom puta Pljevlja - Granični prelaz Ranče ukoliko izvođači radova na rekonstrukciji magistralnog puta Pljevlja - Mihajlovica ne izravnaju put ispod skinutog sloja asfalta.

ПРЕТЕ БЛОКАДОМ: У Црљеници незадовољни обновом пута

Foto M. Drobnjak

- Zbog skinutog sloja asfalta, na gotovo čitavoj deonici puta, semaforske signalizacije i drugih zastoja, lokalno stanovništvo trpi posledice. Tampon ispod skinutog asfaltnog zastora nije poravnjan, već su napravljeni "talasi", sa dosta rupa i razasutog materijala.

Maksimalna brzina kojom se može saobraćati je 20 kilometara na čas, zbog čega mnogi oštećuju svoja motorna vozila. Takođe, prašina koja se stvara otežava normalne uslove saobraćaja - kazali su iz Saveta MZ Crljenica.

Oni napominju da su radove mogli bolje isplanirati tako što bi završavali kraće deonice, a ne da razrovare put celom dužinom. Zbog svega navedenog, oni traže da se u najkraćem mogućem roku uradi ravnanje tampona ispod skinutog asfaltnog zastora i omoguće normalni uslovi saobraćaja.

U avgustu prošle godine započeti su radovi na rekonstrukciji putnog pravca Pljevlja - Mihajilovica granica sa Srbijom. Tokom ove godine izvođač radova austrijski "Štrabag" skoro na celoj deonici dužine 12,9 kilometara skinuo je kompletan sloj asfalta pa se saobraćaj odvija makadamom. Osim meštanima, putovanje makadamskim putem velike probleme stvara i turistima iz Srbije koji zadnjih godina sve više koriste ovaj putni pravac za odlazak na more.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)