MILAN KNEŽEVIĆ ODBIO MESTO POTPREDSEDNIKA VLADE: Jedan od lidera DF otkrio šta je u lice poručio Krivokapiću!

Novosti online

21. 03. 2021. u 13:59

JEDAN od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da je u subotu na sastanku sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem odbio potpredsedničko mesto u novoj Vladi.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ ОДБИО МЕСТО ПОТПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ: Један од лидера ДФ открио шта је у лице поручио Кривокапићу!

Foto N. Paraušić

Knežević je rekao da je to odbio ne zato što ne veruje u sebe, već zato što smatra da je neophodno uključivanje većine na što eksplicitniji način.

Kako je istakao, nije suština u personalnim rešenjima.

- Rekao sam da u toj Vladi treba da se nađu ljudi iz DF-a, SNP-a i svih stranaka koje čine većinu, srazmerno njihovoj snazi i broju mandata - kazao je Knežević.

On je naveo da se situacija promenila i da je za razliku od 30. avgusta, premijer sada postao stranačka ličnost pruživši podršku Demokratskoj Crnoj Gori na izborima u Nikšiću.

- On tamo ima dva mandata. Nemam ništa protiv toga, ali to znači nova pravila, nove standarde. Ne zato što je neko gladan fotelja, već da bismo rešili parlamentarnu krizu i imali stabilnu Vladu koja treba da izgura mandat - poručio je Knežević.

Mandić: Predsednici parlamentarnih stranaka će se dogovarati o Vladi

Govoreći o rekonstrukciji Vlade Andrija Mandić je, kako je naveo, premijeru skrenuo pažnju da bi o tome trebalo prvo da razgovara parlamentarna većina, preneo je portal RTCG.

- Predsednici parlamentarnih stranaka će se dogovarati o Vladi. Ova Vlada ima manjinsku podršku, imamo određene probleme i nismo to krili. Najvažnije je da će predsednici temeljno prodiskutovati o rekonstrukciji Vlade pa ćemo se dogovoriti i izjasniti - kazao je Mandić.

Mandić je rekao da je prekinuo priču Krivokapića o potpredsedničkim mestima.

- On je govorio da može Vlada da se širi u smislu potpredsedničkih mesta, ali ja sam zaustavio tu priču, kako bismo videli šta će reći parlamentarne stranke - dodao je Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)