GLAVNA TEMA PARLAMENTARNA KRIZA: Zdravko Krivokapić razgovarao sa Mandićem i Kneževićem

V.K.

20. 03. 2021. u 16:29

PREMIJER Zdravko Krivokapić razgovarao je danas sa liderima Demokratskog fronta Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem o parlamentarnoj krizi.

ГЛАВНА ТЕМА ПАРЛАМЕНТАРНА КРИЗА: Здравко Кривокапић разговарао са Мандићем и Кнежевићем

Foto MVP

Mandić je, nakon sastanka rekao da će narednih dana pokrenuti inicijativu da se održi sastanak predsednika stranaka parlamentarne većine kako bi videli kako da se Skupštini vrati neophodna snaga koja joj pripada.

- I kako bi kao predsednici parlamentarnih stranaka definisali kako da se izađe iz parlamentarne i krize u odnosima Skupštine i Vlade. Krivokapić je otvorio temu mogućnosti rekonstrukcije Vlade ali će se o tome razgovarati narednih dana. Pojavile su se ideje da tužilačke zakone treba usvojiti u nekom drugom obliku. DF je saopštio da neće glasati ni za jedan predlog zakona Vlade, pa ni za budžet, dok se ne izglasaju tužilački zakoni, jer smatramo da ćemo tek nakon promena u Tužilaštvu biti osposobljeni za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kazao je Mandić, podsetivši da su pri potpisivanju predloga tih zakona, dogovorili da će glasati za njih nezavisno od pritiska koji se vrši, “jer i mi imamo pravo da kao nezavisna i suverena država donosimo zakone onako kako procjenjuje njen parlament i poslanici.”

- To je ono rešenje koje bi bilo najpravičnije. Mi smo pristali na ono što su nam predlagale kolege iz parlamentarne većine, da se do 18. marta, kada će biti zakazana nova Skupština, samo kao formalnost čeka mišljenje Venecijanske komisije, ali da se niko ne želi odreći te suverenosti i potrebe da sami uređujemo našu zemlju u skladu sa procenama koje imamo, istakao je Mandić.

Milan Knežević je nakon razgovora sa premijerom kazao da se Krivokapić politički i formalno profilisao i da je to jedna nova zakonitost protiv koje nemaju ništa, "ali ona ne odražava ono što se desilo 30. avgusta i način na koji je sastavljena naša koaliciona lista".

- Razgovarali smo o dnevnopolitičkim problemima u državi, i nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti da razgovaramo kako bi izašli iz ove očigledne krize, kazao je Knežević.

-Tužilački zakoni ne predstavljaju nikakav personalni odnos ni prema Milivoju Katniću ni prema bilo kome u Specijalnom državnom tužilaštvu. Nego je to naša obaveza pred Evropskom komisijom. Koliko mogu da vidim iz medija, u značajnoj meri su uvaženi elementi koji su bili ugrađeni u nacrtu Zakona, a tiču se izmena i dopuna Zakona o tužilaštvu. Ostajemo pri tome da je neophodno sprovesti reformu tužilaštva i da kroz tužilačke zakone otpočne istinska borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Nećemo glasati ni za budžet ni za jedno drugo predloženo rešenje iz Vlade dok se ne usvoje tužilački zakoni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!