ŠTITILI SU INTERESE DPS: U Krivokapićevom ličnom obezbeđenju akteri policijskog nasilja prošlog leta

V. N.

28. 02. 2021. u 22:40

ZDRAVKO Krivokapić, premijer Crne Gore u lično obezbeđenje angažovao je službenike CB Bar, koji su bili jedni od istaknutih aktera nasilja koje je nad građanima sprovodio režim Mila Đukanovića.

ШТИТИЛИ СУ ИНТЕРЕСЕ ДПС: У Кривокапићевом личном обезбеђењу актери полицијског насиља прошлог лета

Foto: Novosti

Prekrajanje izborne volje u Budvi prošlog leta, isprovociralo je niz građanskih protesta na ulicama Crne Gore. Dok su se građani Crne Gore borili za osnovne demokratske principe, pripadnici uprave policije CG štitili su poredak sada već bivšeg režima DPS-a.

Pripadnici CB Bar, bili su u prvim redovima odbrane nelegitimne i nelegalne nove vladajuće većine DPS-a u Skupštini opštine Budva, ističući se u prekoračenju ovlašćenja i prekomernoj upotrebi sile.

Naime, ništa od ovog ne bi bilo iznenađujuće, da nije novoizabrani premijer CG Zdravko Krivokapić, za svoje lično obezbeđenje izabrao baš pripadnike CB Bar, te umesto istrage unutrašnje kontrole MUPa i disciplinskog postupka kojim bi se utvrdio njihovi doprinos u policijskoj torturi, Nikola Drašković i Lazar Caković nagrađeni su i unapređeni u lično obezbeđenje premijera pri sektoru štićenih lica i objekata.

Nikola Drašković, pripadnik interventne jedinice CB Bar, komandovao je prilikom razbijanja mirnog protesta  građana Bara, ispred stanice CB Bar, kojom prilikom su se građani okupili da bi izrazili nezadovoljstvo zbog brutalnosti policije u Budvi.

Lazar Caković jedan je od aktera nemilih događaja iz Budve od prošlog leta, čija je slika sa puškom za suzavac obišla region. Da podsetimo, policija je tih dana u Budvi ispalila veće količine suzavca, od kojih je jedan upao u dvoranu sportskog centra u Budvi, dok je trajao trening košarkaša mlađeg uzrasta. Caković, je inače poznat po nasilničkom ponašanju, o čemu ima više krivičnih prijava podnesenih protiv njega, koje do danas nisu procesuirane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)