"ПУТ СЕЋАЊА": Министар Вулин положио цвеће на споменик у Музејском комплексу

Novosti online

04. 09. 2020. у 15:49

МИИСТАР одбране Александар Вулин, заједно са министром одбране Руске Федерације генералом армије Сергејом Шојгуом и министрима одбране који присуствују заједничком заседању министара одбране држава учесница Заједнице независних држава (ЗНД), држава чланица Шангајске организације за сарадњу (ШОС) и Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ), положио је данас цвеће на споменик „Мајке Победника“ у музејском комплексу “Пут сећања” надомак Москве.

ПУТ СЕЋАЊА: Министар Вулин положио цвеће на споменик у Музејском комплексу

Фото: Министарство одбране

Министри одбране обишли су Главни храм Оружаних Снага Руске Федерације и Музејски комплекс „Пут сећања“ где су посадили по дрво јабуке.

Главни храм Оружаних Снага Руске Федерације у Парку Патриот надомак Москве део је раскошног меморијалног комплекса који спаја руску православну традицију са победом Совјетског Савеза над окупаторским нацистичким снагама у Великом отаџбинском рату (1941-1945).

Храм је подигнут у част војних победа Русије, на иницијативу министра одбране Сергеја Шојгуа, а поводом обележавања јубилеја – 75. годишњице победе у Другом светском рату.

Грумен српске земље са гробља Ослободиоцима Београда послат је у Русију у оквиру акције „Пут сећања“ и постављен је у темељима Главног храма Оружаних снага Руске Федерације. Широм Европе прикупљено је 15.000 узорака земље где су сахрањени совјетски војници који су живот изгубили у борби против фашизма.

У јединственом музејском комплексу "Пут сећања", налазе се историјски експонати из Великог отаџбинског рата, укључујући фотографије, документе, одликовања, оружје, личне предмете војника и официра из архива Централног музеја оружаних снага Русије.

На отвореном је направљен музеј „Поље победе“ који је реконструкција бојног поља током одбране Москве 1941. године. Управо на овом подручју заустављена је војска нацистичке Немачке и започео победоносни контранапад совјетских трупа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)