"ПЕТЕР СТАНО ПОТВРЂУЈЕ СВАКУ МОЈУ РЕЧ": Вучић о терору над Србима на КиМ - "Курти не поштује споразуме које направи"

Novosti online

01. 04. 2023. у 12:20

ТОКОМ обраћања на отварању деонице Нови Београд – Сурчин ауто-пута "Милош Велики“, председник Србије, Александар Вучић говорио је и о КМ таблицама.

ПЕТЕР СТАНО ПОТВРЂУЈЕ СВАКУ МОЈУ РЕЧ: Вучић о терору над Србима на КиМ - Курти не поштује споразуме које направи

Foto: Tanjug

Наиме, председник је истакао да целу ситуацију првенствено компликује Курти, и његово непоштовање споразума које направи.

- Ви се трудите да нешто урадите против мене, макар 100 пута понављали исте. Зна наш народ да то нема везе са мном, већ са Куртијевим непоштовањем споразума које направи. Јуче сте ми поставили исто то питање. Ја немам проблем са тим. Имам проблем са реалношћу у којој неко дискриминише српски народ и не да Србима могућност да имају оно што је договрено. Петар Стано, портпарол Европске уније потврђује сваку моју реч и каже да је споразум о таблицама временски неограничен и да нема рокове. А шта ви очекујете да урадим? Да уђемо са тенковима па бисте рекли Вучићу вратио си нас у деведесете. Ако се борим преговорима - онда кажете није довољно. Па шта хоћете? Јел то као за Крњачу што ме питате за канализацију? Данас сте дошли на отварање 10 км ауто-пута у граду где га је најтеже направити, али за то нема питања, зато што Срби не смеју да виде велике промене које се дешавају - рекао је председник.

- Пошто ништа нигде нису изградили, ни канализацију ни пут, ни позориште, ни биоскоп, немојте да бринете, ми ћемо сада да изградимо то - рекао је Вучић одговарајући на питање о изградњи канализације у Крњачи.

Председник је поручио да народ верује у његова обећања и да му они дају подстицај да ради десет пута више.

- Оно што сам обећао народу, то ћемо да урадимо. Људи имају велика очекивања. Људи знају када Вучић нешто обећа, то мора да буде изграђено. Ови ваши у претходних 12 година нема шта изградили нису. Ево и овај стадион, који ниче овде - и то су они хтели, али нису смели да кажу. Ови што много воле КиМ и много су забринути, највећи грађевински подухват одавде до Косовске Митровице им је контејнер на Брњају. Ја немам ништа против, ви мене подстичете и кад помислим да немам више енергије и да сам се уморио, ви ме подстакнете да сањам и да радим 10 пута више. Такви морају да постоје да би нас подстицали да земља мора да иде напред - навео је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (18)

ИЗАЂИ, МАЛА: Погледајте шта Срби певају Куртијевом градоначелнику у Звечану (ВИДЕО)