"ТО СУ ВЕЛИКЕ СТВАРИ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ": Вучић - Очекујемо велика потписивања, идемо у нове инвестиције и путеве

Novosti online

01. 04. 2023. у 11:25

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствовује данас церемонији отварања деонице Нови Београд – Сурчин ауто-пута "Милош Велики“.

ТО СУ ВЕЛИКЕ СТВАРИ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ: Вучић - Очекујемо велика потписивања, идемо у нове инвестиције и путеве

Фото: Принтскрин/Пинк ТВ

Председник је истакао да су сада сви навикли на добре путеве. Истакао је и колико је смањен број удеса на путу до Чачка - од када је вожња Ибарском магистралом замењена ауто-путем Милош Велики. 

- Све је много ближе сада за људе који иду из Новог Београда, Земуна... Сви људи имају сада веома лаган приступ - излаз на Милош Велики, то су велике ствари за нашу земљу - рекао је Вучић. 

Каже да ће сада сви ићи обилазницом, па и он када иде код родитеља у Јајинце. 

- Ово некима за 20 минута скраћује пут до Чачка. Није мала ствар - наводи Вучић.

До Бубањ потока је бити до јуна месеца, каже Вучић.

- Очекујемо велика потписивања, идемо у велике нове инвестиције и путеве, јер за то не можете добити значајну подршку споља. 

Нама предстоје велика отварања ове године, истиче Вучић. 

- Обилазница око Београда, пре Руме, идемо на отварање 5,5, км преко Мерошине ка Прокупљу, Грачаници, онда отварамо важну деоницу за људе Рума-Шабац - навео је председник. 

Остаје још Паковраће-Пожега, како Вучић каже, жила куцавица целе Западне Србије. Убрзо се завршава и Кузмин-Сремска Рача. 

Навео је да нас очекује потписивање много важних потписивања уговора по питању изградње обилазница. 

- Ми градимо пропорционално својој величини највише брзих саобраћајница у целој Европи, а чак нисма сигуран да је само пропорционално својој величини.  Стара кинеска пословица каже "Ако желиш да будеш имоћан прво гради путеве". Путеви су ти који ти доносе предност, срећу и напредак. Путеви су ти који доводе инвеститоре, без путева нико неће да дође - навео је Вучић. 

Истиче да су за нас ово ствари од кључној значаја, резултати који остају иза нас. 

- Ја мислим да је добро урађена и дренажа и све - рекао је председник. 

Истиче да постоје и пешачка и бициклистичка стаза. Показао је и локацију на којој ће ускоро бити национални стадион и Ескпо центар, нови сајам, како каже потпуно нови центар града. 

- Када градитета да вам расте БДП, и то значи да можете да повећавате плате и пензије, када то стане, као што је стало 2005, онда вам је јасно да више ништа не можете ни да финансирате - рекао је Вучић и истакао да је Србија цео уговор платила из буџета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СНИМАК ЈЕ ХИТ: Дошао у Америку из Босне, а на улици затекао симбог бивше Југе (ВИДЕО)