НА СТАРТУ СВЕ ВЕЋЕ СТРАНКЕ: Након договора око изборних услова готово је извесно да догодине неће бити бојкота

С. С. Р.

26. 10. 2021. у 09:24

ГОТОВО је извесно да ће све запаженије странке опозиције изаћи на изборе следеће године, али је њихово удруживање пре, али и после гласања у посткоалицијама, под великим знаком питања.

НА СТАРТУ СВЕ ВЕЋЕ СТРАНКЕ: Након договора око изборних услова готово је извесно да догодине неће бити бојкота

Фото В. Данилов

Разједињеност по многим темама, од европског пута па до косовског питања, толико је велика, да би, како сада ствари стоје, тешко могли да пронађу заједнични именитељ макар око правила о ненападању током кампање.

Лидер Двери Бошко Обрадовић поручио је да иде на изборе, али да "никоме не признаје монопол у опозицији, а посебно не представницима бивше власти", те да никада не би сарађивали са онима који би признали тзв. Косово.

Према речима лидера ССП Драгана Ђиласа, највеће опозиционе странке заједнички ће донети одлуку да ли ће учествовати на предстојећим изборима или ће их бојкотовати, али "на начин који неће бити идентичан као прошли пут":

- ДС, ССП, Народна странка, Покрет за преокрет, ПСГ, то су организације које заједнички сарађују и донећемо одлуку заједно и саопштити је грађанима Србије - рекао је Ђилас, и додао "да изборни услови не постоје".

Поручио је и да је "надзорно тело за контролу медија, што је договорено током међустраначког дијалога уз посредство европарламентараца, заједничка превара СНС, СПС и господе из Европе", те да је Тањи Фајон, Владимиру Билчику и Кнуту Флекенштајну поручио да треба да их буде срамота јер су одустали од свих европских вредности и правила која постоје у њиховим земљама.

За председника Скупштине Србије Ивицу Дачића нема дилеме ће све странке изаћи на изборе.

- Очекујем да ће изаћи чак и странке које критикују европарламентарце да нису испунили њихове неосноване захтеве, као што су министарство за изборе и летећи уређивачки тимови на јавним сервисима - рекао је Дачић. - Представници опозиције, Ђилас и Вук Јеремић, нису прихватили предлоге европарламентараца, али и оне из међустраначког дијалога без посредовања странаца, јер је њихов политички приступ да нема договора. Све је то део кампање.

Иначе, потписивање документа о побољшању изборних услова договореног у колосеку дијалога без присуства странаца очекује се ове недеље. Како су "Новости" већ писале, предвиђа се увођење посебног "шалтера" код тужиоца за изборне преступе, више новца у кампањи, посебна контрола бирачког списка и јавних сервиса...

САСТАНАК СНС и СПС

ДАЧИЋ је у понедељак поновио да социјалисти подржавају Вучића као председничког кандидата. Он је навео да се СПС неће утопити у СНС, као што нису ни у друге партије са којима су до сада били у коалицији. За данас је у седишту напредњака заказан састанак, а Дачић наводи да им је циљ да СПС пређе 10 одсто гласова.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЧУВЕНА ХИЉАДАРКА ИЗ СФРЈ: Ко је била девојка са новчанице и колико пара данас за њу можете да добијете