НАЈСКУПЉА ЊУШКА НА СВЕТУ: Овај пас је симбол престижа и одан газди до смрти, а цена за једногодишње штене је вртоглава (ФОТО)

Новости онлине

среда, 05. 08. 2020. у 10:39

НАЈСКУПЉА ЊУШКА НА СВЕТУ: Овај пас је симбол престижа и одан газди до смрти, а цена за једногодишње штене је вртоглава (ФОТО)

Фото: Депозитпхотос

ЗЛАТНИ тибетански мастиф је симбол престижа и важи за најскупљег пса на свету. Цена иде и до вртоглавих милион долара.

Рекорд за најскупље продатог пса свих времена држи баш тибетански мастиф.

Пре неколико година штене златног тибетанског мастифа продато је за невероватних 1,9 милиона долара. Штене је имало годину дана, било је висине 80 центиметара и тежине чак 90 килограма, а купио га је један Кинез.

Већ дуго се многи питају у чему је тајна и зашто ова раса толико вреди. Показало се, наиме, да је тибетански мастиф изузетно одан и газди лојалан до смрти.

Спреман је да се суочи са свим зверима, а номадска племена Азије користила су га за лов и као чувара оваца од вукова, леопарда, медведа… Данас је он врло ретка зверка, па је постао статусни симбол, преноси портал „Цдм“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Ja sam

05.08.2020. 11:40

Имамо ми шарпланинца, врло одан газди и породици, добар чувар, храбар, интелигентан, и купиш га за шта, 50€? Ово је за пребогате снобове који не знају шта би од себе. Док је оваца, биће и вуне.