СКАНДАЛ: Траже нам усклађивање са раштимованом Европом

Душан Стојаковић

18. 06. 2022. у 09:33 >> 10:31

СРБИЈА мора да усклади спољну политику са Бриселом! Ако жели да постане пуноправна чланица Европске уније неопходно је да призна независност своје јужне покрајине!

СКАНДАЛ: Траже нам усклађивање са раштимованом Европом

Новости

Ово су две најважније поруке кровне заједнице земаља Старог континента.

Све то би могло да се уважи као легитиман став са којим Београд мора да се суочи. Да се изјасни, определи, али и сноси последице будућих одлука.

Али, о каквом усклађивању причамо када поред живог Мирослава Лајчака, који би требало да реши барем једно отворено питање, све најмоћније државе праве инфлацију изасланика са истим или сличним задатком?

Кога наши представници да слушају? Поменутог Словака којег би земљаци разапели у Братислави када би предложио да његова држава призна "Косово"? Ескобара? Американца који нам, гле чуда, гарантује интеграцију? Шолцовог емисара Зарацина? Или специјалце које шаљу Макрон или Грчка? Можда Стјуарта Пича, времешног солдата, којег је именовао Борис Џонсон, онај што Британију ишчлани из ЕУ?

О каквом чланству ми причамо када француски председник нуди неку политичку заједницу?

Кад из Шпаније стижу сигнали да Приштину неће признати ни када би то учинио неки авантуриста из Београда? И могло би се надуго и нашироко забављати овом западном какофонијом, чак се онако српски спрдати, да теме нису преозбиљне и да од њих не зависи будућност и стабилност Србије. Да ли ће бити и остати озбиљна држава, или потпуно понижена?

Зато би било добро да наши западни пријатељи, за почетак, покажу да нису луди и барем ускладе своју политику према Србији. Онда ће и нама, овако збуњенима, бити лакше да одлучујемо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

Коментари (5)

ВЕЛИКЕ ДРАГОЦЕНОСТИ: Шта је краљица Елизабета II понела са собом у ГРОБ