ПУН АУТО СРЕДСТВА ПРОТИВ БОРА: На Хоргошу спречено кријумчарење хијалуронских филера

Ј.Л.

04. 12. 2020. у 15:40

ПУН АУТО СРЕДСТВА ПРОТИВ БОРА: На Хоргошу спречено кријумчарење хијалуронских филера

Фото: Архива ВН

НА граничном прелазу Хоргош цариници су данас у сарадњи са полицијом спречили покушај кријумчарења луксузних козметичких производа - хијалуронских филера, чија се вредност процењује на више од три милиона динара.

Реч је о 510 козметичких производа марке „Princess“ и то: 320 комада „Princess Filler 1мл“, 180 комада „Princess Volume 1мл“ и 10 комада „Princess Rich 1мл“, који се у козметологији користе за подмлађивање коже и корекцију бора.

-Случај је откривен око поноћи на улазу у земљу у комбију марке „мерцедес", бечких регистарских ознака, који је вукао приколицу са половним возилом за увоз. На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, возач из Ковина (42) и четворо његових сапутника су рекли да немају ништа сем личних ствари, док је возач пријавио половни голф који жели да увезе – кажу у Управи царина.

- Детаљном контролом комбија утврђено је да се у пртљажнику налазе три картонске кутије за које је возач рекао да се ради о пошиљци коју је преузео на превоз до Новог Сада, али да није упознат са њеним садржајем. У кутијама је откривен прегршт непријављених козметичких производа - хијалуронских филера који се користе за луксузне козметичке третмане, а чија је вредност процењена на 3.107.619 динара.

Како је вредност робе већа од вредности трећине возила којом је кријумчарена и комби је привремено задржан до окончања прекршајног поступка, чиме је и вредност прекршаја увећана, па износи непуних 3,7 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)