МИНИСТАР МАЛИ: Ево како се пријавити за помоћ од 3000 за вакцинисане

Новости онлајн

05. 05. 2021. у 18:31 >> 18:49

МИНИСТАР финансија Синиша Мали вечерас у дневнику на Пинку говорио је о најновијој помоћи за вакцинисане грађане у Србији и о томе како се за њу пријавити.

МИНИСТАР МАЛИ: Ево како се пријавити за помоћ од 3000 за вакцинисане

Фото: ТВ Пинк

- Већ сутра ћемо на Влади усвојити уредбу која све дефинише, а по предлогу председника Вучића. Помоћ важи за све које ће до 31. маја примити макар једну вакцину, она је неопходна да бисте примили помоћ. Од 1. до 15 јуна траје пријављивање - на исти начин као и за 60 евра. Свако ко се прихјави добиће до 20. јуна и ту помоћ од Владе Србије. Пензионери немају потребу да се пријављују, као што је био случај и сада - рекао је министар. 

Истиче, како је ово још једна мера која има за циљ да мотивише људе како би се у што већем броју вакцинисали. 

- Желимо да мотивишемо људе да се вакцинишу, како бисмо се што пре вратили нормалном животу. Јер нам је најважнија борба за економију и нова радна места. То је само део трећег пакета помоћи - рекао је Мали. 

Сутра пензионерима леже првих 30 евра, најавио је Мали. 

- Од 12. јуна крећемо са исплатом ове помоћи од 3000 динара - рекао је министар и додао да је од данас доступно и пријављивање за помоћ од 60 евра преко кол центра. 

Фото: ТВ Пинк

Истакао је и да се већ 3.350.000 грађана пријавило за ову помоћ. 

- Позивам грађане да се вакцинишу у овом периоду. Ово је пример са наше стране како да наградимо оне који су схватили важност вакцинације, али и да бисмо и даље подстакли раст наше економије - желимо да нам стопа раста буде изнад 6 посто, што за наше грађане значи веће плате и веће пензије - истакао је министар. 

- Много је боље него што смо очекивали. Очекивали смо пад у првом кварталу, а завршили са плус 1,2 одсто. Шест одсто раста је једна од највећих стопа раста у Европи. Сада смо на 6,4 или 6,5 раста за ову годину. Други квартал је кључан и зато нам је најважнији колективни имунитет, јер то за нас значи потпуно отварање и враћање у нормалу и пуњење буџета и веће плате и веће пензије - рекао је министар Мали. 

- Ово је историјски успех за земљу у доба највеће кризе - истакао је он. 

Осврт на Шошкићеве тврдње

- Ми ћемо бити међу 3 највише стопе раста у Европи. Ради се особи за чије време сте имали курс да евро од 80 дође до 113 динара за евро - закључио је министар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)