МИНИСТАР ФИНАНСИЈА: Видећемо да ли ће бити и повећања плата у јавном сектору

Танјуг

14. 09. 2020. у 14:03

МИНИСТАР ФИНАНСИЈА: Видећемо да ли ће бити и повећања плата у јавном сектору

К.Михајловић

САЧЕКАЋЕМО крај септембра и октобар да видимо какво је стање у буџету и да ли ћемо и којој мери ићи и са повећањем плата у јавном сектору, каже министар финансија Синиша Мали и наводи да је још рано о томе говорити.

Он је на конференцији за новинаре после седнцие Социјално-економског савета, упитан да ли ће бити и повећања плата у јавном сектору, рекао да ће на основу реалног стања моћи да се говори о евентуалном повећању плата у јавном сектору.

"Сутра је 15. у месецу, знаћемо приливе од домаћег ПДВ-а. Ако нам до краја месеца и у првој пловини октобра буде добар прилив имаћемо реалне информације на основу којих ћемо донети одлуку", прецизирао је Мали.

Нагласио је да влада сваку одлуку заснива на одговорности, праве се анализе, сагледава стање у привреди и међу запослененима.

"На основу тога долазимо до потеза које вучемо као у шаху. Гледајући податке из дана у дан, из месеца у месец, доносимо одговрајуће одлуке, а радимо и пројекције за 2021. годину", навео је Мали.

Подсетио је да су запосленима у здравству плате већ повећане за 10 одсто када је кренула епидемија корона вируса као подршка том сектору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)