ДР СТОЛИЋ О КОРОНИ НА КИМ: Нагло порастао број оболелих с тежом клиничком сликом

Танјуг

02. 03. 2021. у 22:11

ДР СТОЛИЋ О КОРОНИ НА КИМ: Нагло порастао број оболелих с тежом клиничком сликом

Фото: М.лабудовић

ПРЕМА најновијим подацима у српским срединама на КиМ заражено је 105 особа, због чега Начелник инфективне клинике у Грачаници Бобан Столић упозорава на веома нестабилну епидемиолошку ситуацију.

- Нагло је порастао број пацијената са тежом клиничком сликом, односно пацијената који изискују хоспитализацију. Тренутно на Инфективној клиници клиничко болничког центра Приштина са привременим седиштем у Грачаници хоспитализовано је 42 пацијента,од којих је девет прикључено на кисеоник - рекао је Столић за РТВ.

До сада је око 10.000 грађана са КиМ вакцинисано против корона вируса од којих је 2.260 са централног Косова.

Председник општине Грачаница и председник кризног штаба Срђан Поповић наводи да је задовољан досадашњим процесом вакцинације.

- Сваког дана апелујемо на наше становништво да мора да се вакцинише, то је један од битних предуслова да заштитимо своје породице и наравно своје мештане, на томе ћемо инсистирати и у наредним данима. За сада смо задовољни како вакцинација тече и услови под којим се наши мештани вакцинишу су веома добри - додао је Поповић и додао да је цео процес добро организован, као и превоз до Куршумлије.

Надлежни апелују на становништво да се придржава превентивних епидемиолошких мера у циљу заштите од ширења корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)