ПРЕДУГ ПРИТВОР ЗА НАШУ ДЕЦУ: Протест родитеља из Лапљег села

Д. ЗЕЧЕВИЋ

01. 03. 2021. у 22:59

ПРЕДУГ ПРИТВОР ЗА НАШУ ДЕЦУ: Протест родитеља из Лапљег села

Фото Д. Зечевић

МЛАДИЋЕ којима је после недавне туче у Лапљем Селу одређен једномесечни притвор, јуче су притворској јединици у Косовској Митровици, посетили родитељи.

Уверени да им је, због вршњачке туче, одређен предуг притвор, родитељи и другари притворених младића настављају са протестима испред полицијске станице у Грачаници захтевајући њихово пуштање на слободу.

- Желимо да искажемо незадовољство због, по нашем мишљењу, предугог једномесечног притвора, који је, сигурни смо, одређен због димензије коју је добио читав догађај и што је туча беспотребно добила политичку конотацију - кажу родитељи притворених младића.

- Јесу они, наравно, криви што су учествовали у тучи, али могли су им изрећи новчану казну или им одредити кућни протвор.

ЖАЛБА

АДВОКАТ породица притворених младића Предраг Миљковић, предао је жалбу на одређивање притвора.

- Одлуку Апелационог суда очекујем током недеље и уверен сам да ће преиначити првостепено решење, јер за овакво дело судски притвор није сврсисходан - каже Миљковић.

У притвору су, како кажу, седморица младића: четворица из Добротина, двојица из Лапљег Села и један из Угљара. Родитељи, међутим, тврде да су неправедно у притвору и младићи који су били на страни Н. Р, сина политичара Ненада Рашића, који је по њиховом мишљењу иницирао читаву тучу, а који је код куће и није приведен.

- Сматрамо да је дужина притвора неправедна и превисока - истичу пријатељи притворених момака који су од понедељка увече сваке ноћи протестовали испред полицијске станице.

Они током протеста носе транспаренте "Правда за другове", "Пустите нам браћу", "И они су нечија деца", "Слободни сте ако вам је савест чиста", "Правда за наше другове", "Желимо мир"...

У тучи која се протеклог понедељка догодила између две групе младића испред школе у Лапљем Селу повређено је неколико младих међу њима и Н. Р. који се опоравља код куће, док је малолетни А. М. још на лечењу. Полиција је после туче привела седморицу младића и најпре им одредила притвор од 48 сати, а потом једномесечни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)