МЕЊА СЕ ПРАВИЛО ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ У СРБИЈИ: Од сутра на пелцовање само ако сте испунили ове услове

Novosti online

25. 01. 2021. у 15:52

МЕЊА СЕ ПРАВИЛО ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ У СРБИЈИ: Од сутра на пелцовање само ако сте испунили ове услове

Фото: С. М. Јовановић

ОД УТОРКА, 26. јануара на свим пунктовима за вакцинацију моћи ће да се вакцинишу искључиво грађани који су добили позив од електронске управе са термином вакцинације. Термин за вакцинцију грађани ће добити након пријаве на порталу еуправе или позивом контакт центра. Нема никакве потребе нити је у интересу јавног здравља да се стварају редови и гужве грађана који немају заказан термин, јер ће сви грађани добити вакцину у складу са планом приоритизације

Оваква одлука донета је због тога што се свакога дана увећава број грађана који се нису пријавили за вакцинацију, а долазе испред пунктова или здравствених установа како би се вакцинисали.

Грађани се моле да поштују процедуре пријаве и саме вакцинације,  јер је то најбољи начин да своју вакцину добију сви, по утврђеним приоритетима.  Због тога Влада Србије још једном позива све грађане да долазе на вакцинацију исккључиво у термину када им је она и заказана. 

Исказивање интересовања за вакцинацију, након чега ћете у блиској будућности добити време и место вакцинације, траје неколико минута и веома је једноставно. Сви грађани то могу учинити на адреси www.imunizacija.euprava.gov.rs . Уколико особа заинтересована за вакцинацију не поседује рачунар, може се пријавити и телефонски, путем контакт центра на број телефона 0800 222 334, свакога дана од 8 до 20 часова.

На крају, подсећамо све грађане Републике Србије да без обзира на то што је вакцина стигла у нашу земљу и што смо тренутно међу водећим државама у свету по броју вакцинисаних грађана на милион становника, епидемија никако није готова. Без обзира да ли смо примили вакцину или не, морамо носити маске у затвореним просторима, водити рачуна о хигијени руку, одржавати међусобну дистанцу када год је то могуће и редовно проветравати просторије. Одговорним понашањем, поштовањем епидемиолошких мера и поштовањем термина вакцинације најбрже ћемо доћи до нашег заједнилког циља а то је коначна победа над корона вирусом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Mimi

25.01.2021. 18:08

Zar je trebalo da se napravi haos i da puste ljude bez zakazanog termina da se vakcinišu a oni koji su se priajavili putem e uprave ili telefonom čekaju po 10 i više dana pa da se opametite. Neshavtljivo. Organizacija je podbacila pa pričajte vi da se funkcioniše kako treba. Ovo vas dematuje.

JAPANAC

27.01.2021. 14:08

Država se pravi naivna. Automatski je trebalo da radi po planu , a ne stihijski. Kada su se ljudi pobunili rešili da rade po pravilu ali pitanje je da li će to tako da bude jer će uvek naći izgovor za bilo koje odstupasnje od pravila. Česnaest dana nema odgovora na pisani zahtev preko e-uprave, mrtvo slovo na papiru!!! zvao sam I TORLAK na navedeni broj, ali to je nemoguća misija. Više od dva sata sam zvao i stalno odgovor da je operater zauzet a u 19h do 20h nema odziva, telefon se isključu nakon saopštenja telefonske sekretarice!!! Tvrdim da je zvanje TORLAKA laž i nemoguća misija.