ВУЧИЋ НАЈАВИО: Свим здравственим радницима једнократно по 10.000 динара, следи и повећање плата

Novosti online

28. 10. 2020. у 13:29

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Свим здравственим радницима једнократно по 10.000 динара, следи и повећање плата

Фото: Инстаграм

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је данас да ће свих 120.000 здравствених радника добити једнократну помоћ у висини од 10. 000 динара, као и да ће од 1. јануара имати највеће повећање плата у односу на друге категорије запослених у јавном сектору.

Вучић је, након састанка са директорима ковид болница, рекао да бројке свакако брину, иако је ситуација значајно боља у Србији него у свим другим деловима Европе.

Изразио је посебну захвалност лекарима и медицинском особљу и казао да је разговарано како да се укаже поштовање тим људима.

-Имали смо конференцијски разговор са Министарством финансија. Договорили смо да свих 120.000 здрадвствених радника добије једнократну помоћ од по 10.000 динара-објаснио је он.

Вучић је указао да је, и поред тешке ситуације услед корона кризе, планирано да се највише увећају плате здравственим радницима идуће године.

-Тиме показујемо опредељење Србије да бринемо о здрављу наших грађана. Показујемо да као држава имамо снаге да се боримо и изборимо са европским и светским проблемом, који је корона вирус донео-рекао је он.

Вучић је пренео да је разговарано и о проблемима са стручним кадром, те да је замолио анестезиологе да се убрза обука специјалиста за употребу респиратора.

-То ћемо морати да убрзамо, јер у неким болницама имамо респираторе, али немамо стручни кадар који може да их употреби, па трошимо новац за превоз људи до болница у другим градовима- објаснио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (34)