ЈЕСЕН НЕЋЕ ДОЋИ ПРЕКО НОЋИ: Познати метеоролог открива - шта ће се дешавати после наглог захлађења и какво нас време очекује у септембру

Новости онлајн

29. 08. 2020. у 21:33

ЈЕСЕН НЕЋЕ ДОЋИ ПРЕКО НОЋИ: Познати метеоролог открива - шта ће се дешавати после наглог захлађења и какво нас време очекује у септембру

Фото: Катарина Михајловић

OВАЈ викенд дефинитивно ће значити опраштање од тропских летњих температура, јер већ од прекосутра у Србију стиже облачност и потом захлађење са локалним олујама. Ипак, права јесен још није на видику.

- Имаћемо захлађење за око 10 степени, што је помало непријатан пад, али температуре ће се спустити на оне које су просечне за ово доба године. Септембар је први јесењи дан у климатолошком смислу, али јесен нам неће доћи преко ноћи. Неће бити екстремних тропских таласа, али могу да се очекују дани у којима ће бити и до 30 степени - казао је метеоролог Ђорђе Ђурић.

Сутра ће бити један од најтоплијих летњих дана, па је могуће да ће овај викенд моћи да се прогласи и најтоплијим у 2020. години. Већ у понедељак облаци ће прекрити северне и западне делове земље (Суботица, Нови Сад, Чачак, Ужице, Пријепоље...). Поподне и увече у тим пределима могућ је развој локалних пљускова са грмљавином, а у уторак ће у целој земљи бити испод 30 степени.

Захлађење ће значити спуштање температуре на око 25 степени, а локално и 22 до 23 степена.

Среда ће бити сува, док су нове падавине могуће већ у четвртак.

Након овох захлађења уседиће постепено повећање температура до "нормалних" септембарских. У наредном периоду очекује се да имамо уобичајено време за септембар, а то значи од 25 па до 30 степени у првом делу месеца, а нешто ниже температуре (од 20 до 22) у другом делу.

- За сада нема најаве за неке екстрмене појаве у септембру, могуће су локалне олује, ништа алармантно - казао је Ђурић.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)