КИСИЋ ОТКРИЛА: Да ли ће глумци током представа носити маске

Танјуг

21. 08. 2020. у 15:58

КИСИЋ ОТКРИЛА: Да ли ће глумци током представа носити маске

Фото: Танјуг

ЗАМЕНИЦА директора Института „Батут“ Дарија Кисић -Тепавчевић рекла је данас да су изнете стриктне препоруке за све сегменте рада позоришта, које укључују запослене и посетиоце.

Кисић-Тепавчевић је, на конференцији за штампу, упитана да ли ће глумци у позориштима носити маске, како да држе физичку дистанцу, да ли ће бити тестирани пре сезоне, рекла да је у одлуци која је данас донета на Кризном штабу да од понедељка могу да почну са радом културне установе, али да то не значи аутоматски да ће од понедељка бити представе.

-Када су у питању глумци због природе посла није предвиђено да током представе носе маске, али предвиђени су одређени здравствени прегледи и оно што треба да се односи на све нас који су на послу у контату са већим бројем људи је мерење телесне температуре- објаснила је она.

Казала је да код појаве симптома, пре свега респираторних, те особе не треба иду на посао и треба да се јаве у ковид амбуланту.

-Дужност свих нас је да се понашамо одговорно и савесно. Сада морамо да будемо много савеснији. Сви смо најбољи чувари сопственог здравља-поручила је она.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић истакао је да могућност рада културних установа није важна само за запослене, већ целокупно становништво.

-Оно доприноси стварању духовне атмосфере у којој ће људи добити потенцијал да целу тешку ситуацију лакше превазиђу-нагласио је он.

Рекао је да ће култура помоћи да будемо спремни као друштво да на организован начин савладамо овај тежак проблем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)