ПОГОРШАНО ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ ДОКТОРКЕ ЈАЋИМОВИЋ: Ани отказује јетра - пријатељи апелују за даљу финансијску помоћ

З. Рашић

22. 08. 2021. у 21:25

И ПОРЕД упорног лечења у Србији и на клиници у Турској, др Ана Јаћимовић из Параћина која се већ годину и по дана бори са узнапредовалим канцером дебелог црева, са метастазама, поново је у ситуацији да је животно угрожена.

ПОГОРШАНО ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ ДОКТОРКЕ ЈАЋИМОВИЋ: Ани отказује јетра - пријатељи апелују за даљу финансијску помоћ

Фото Приватна архива

Здравствено стање ове младе жене, која је од рака већ два пута оперисана, нагло се погоршало пре десетак дана, због чега је целокупна терапија коју је она претходних месеци узимала тренутно обустављена. Урађена је контрола магнетном резонанцом која је показала да је канцер метастазирао на јетру, која је почела да отказује.

По речима њених пријатеља, докторка је тренутно хоспитализована на приватној клиници у Београду и уређена јој је хируршка интервенција хепатобилијарни стент како би јој јетра поново профункционисала. Ана се тренутно налази на интензивној нези, а конзилијум лекара ће затим одредити даљи ток лечења и да ли има места за још једну операцију.

Хуманитарна акција за лечење параћинске лекарке води се већ дуго јер јој је сваког месеца била потребно скупа терапија која је коштала између 15.000 и 20.000 евра. Захваљујући хуманости и апелима њених пријатеља и породице на друштвеним мрежама, те подршци медија, до сада је било средстава за редовну месечну терапију.

У новонасталој ситуацији, међутим, не зна се где ће бити настављено Анино лечење. Једино је извесно да ће трошкови бити знатно већи, због чега су породица и пријатељи упутили нови апел за прикупљање помоћи за Ану.

Фото: Буди хуман

Акција већ тече преко Фондације “Буди хуман”, а средства се могу донирати путем СМС који треба послати на 3030 са текстом 811.

Новац се може уплатити и на динарски и девизни рачун који су отворени код исте фондације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)