ГРЕШКА МОЖЕ ДА ВАС КОШТА АУТОМОБИЛА: Сервисер упозорава власнике кола шта да не раде по киши, јер штета ће бити огромна

Novosti online

20. 07. 2021. у 20:06

ПАДАЛЕ су ових дана незапамћене кише и многи су се возачи у аутомобилима нашли заробљени у води.

ГРЕШКА МОЖЕ ДА ВАС КОШТА АУТОМОБИЛА: Сервисер упозорава власнике кола шта да не раде по киши, јер штета ће бити огромна

Фото: Танјуг/АП

Како преноси РТС, најчешћу грешку возачи направе када не процене дубину баре која им се налази на путу. Ако се зауставе у води, не би требало по сваку цену палити аутомобил, јер ће вода проћи до усисне гране, што може изазвати и хидрошок.

Нема разлике између бензина и дизела - сваки аутомобил ће се у једном тренутку при наиласку на бару угасити, а онда никако не треба покушавати покретање мотора.

Милан Нешић, пословођа ауто-сервиса, каже да је потребно што пре зауставити возило, јер постоји могућност да друго возило из супротног смера нанесе нови талас и да уђе у филтер за ваздух, и самим тим и у усис мотора.

Ако случајно, после великих падавина, ваш аутомобил не може да упали, обавезно треба позвати овлашћени сервис, јер штете могу бити велике.

Фото: Танјуг/АП

- Постоји могућност да је вода ушла у алтернатор, у анласер, при томе може да направи кратак спој и да направи огромну штету - упозорио је Нешић.

Пре пута обавезно преконтролишите брисаче и пумпу за прскање стакла, и додајте течности за прање, јер на ауто-путу камиони праве читаве водене завесе, а ако немате чиме да обришете стакло, ваше видно поље је умањено и нећете можда на време моћи да одреагујете на неку опасност на путу, нарочито при великим брзинама.

Фото: Танјуг/АП

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)