НАУЧНО СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ФМПБ: Живимо здравије, тиме смо и безбеднији

М.М.

17. 06. 2021. у 16:14

ГРАДЕЋИ механизме очувања и изградње здраве нације, наше друштво вишеструко напредује. Србија тиме, не само да постаје здравија, продуктивнија, стабилнија и просперитетнија, већ је и будућност поколења вишетруко безбеднија. Патриотска је дужност свакога од нас да стручношћу и знањем допринесемо изградњи управо такве Србије

НАУЧНО СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ФМПБ: Живимо здравије, тиме смо и безбеднији

Фото: В. Данилов

Ово је поручила, са Научно стручне конференције "Здравље и безбедност" професор др Виолета Рашковић Таловић, декан Факултета за Међународну политику и безбедност Универзитета "Унион-Никола Тесла".

Факултет МПБ окупио је на овој значајној Конференцији седамнаест емнентних стручњака из области медицине, спорта,психологије, културе, безбедности, социологије..., који су понудили решења у креирању свеобухватне стратегије, а поводом предлога националне Платформе и методологије јавног здравља коју је иницирао Покрет "Живимо здравије".

 

- Циљ је да најновије научно-стручне резултате и моделе понудимо надлежним органима Републике Србије, посебно у области акционих планова здравља, друштвене стабилности и других виталних интереса грађана - наглашено је.

О томе су су, током шесточасовног трајања Конференције, говорили и академици Драган Раденковић и Драган Симеуновић, професори доктори Даница Грујичић, Илија Кајтез, Вишеслав Крсмановић, Снежана Миленковић, Елизабета Ристановић, Слободан Анђелковић, Марија Глибетић и Радосав Драгојевић, представници Покрета "Живимо заједно" - Братислав Ђорђевић и Миодраг Кастратовић, као и ветерани, великани спорта: Вук Рашовић,светски шампион у џудоа и Александар Станковић професор мачевања и теоретичар борбених вештина и уметности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)