СПОРТ ЈЕ ПУТ ДО ЗДРАВЉА: Сусрет у Зрењанину поводом Међународног дана физичке активности

Б. ГРУЈИЋ

10. 05. 2021. у 19:40

ПОВОДОМ 10. маја, Међународног дана физичке активности, гост Зрењанина и градоначелника Симе Салапуре, био је Виктор Јеленић председник Ватерполо савеза Србије.

СПОРТ ЈЕ ПУТ ДО ЗДРАВЉА: Сусрет у Зрењанину поводом Међународног дана физичке активности

Фото: Град Зрењанин

Са њим су били и Драгољуб Бјелоглав, председник новог суперлигаша Пролетера из Зрењанина и бивши ватерполиста Раде Бербаков.

Јеленић је у срдачном.разговору похвалио развој ватерпола у Европском граду спорта за 2021. годину и указао на добру сарадњу са Ватерполо савезом Србије.

- Резултати истраживања здравља становништва Србије од пре неколико година показују да скоро 45% становника у току свог рада седи или стоји, а да је навика редовног бављења спортом и рекреацијом присутна код само око 9% популације и да је неопходно едуковати, најмлађе генерације.- истакао је Симо Салапура, уз напомену да је град Зрењанин, у сарадњи са Спортским савезом града и Савезом за школски спорт, припремио за ученике у основним школама низ занимљивих активности и пригодне књиге "Физичко и здравствено васпитање" и "Методе физичког васпитања за наставнике у основној школи".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)