ПАРКИНГ-МЕСТА ИЗНАД ПОТОКА: Локална самоуправа у Ужицу потписује уговор о пословно-техничкој сарадњи са ЈВП "Србијаводе"

Н. ЈАНКОВИЋ

18. 03. 2021. у 09:47

ГРАД Ужице ће 15 милиона динара добијених од ЈВП "Србијаводе" искористити за уређење корита реке Ђетиње - на потезу од Градске плаже до Великог парка - а радови ће почети током маја.

ПАРКИНГ-МЕСТА ИЗНАД ПОТОКА: Локална самоуправа у Ужицу потписује уговор о пословно-техничкој сарадњи са ЈВП Србијаводе

Фото СГ у Ужицу

Очекује се и потписивање уговора о пословно-техничкој сарадњи, како би се пронашао најбољи начин за наткривање Коштичког и Глуваћког потока, чиме би се обезбедио велики број преко потребних паркинг-места.

БАЗЕН Дотрајали тобоган , Фото Н. Јанковић

- Поред ових радова, уговор ће предвидети израду пројектне документације за комплетну реконструкцију обалоутврде од насеља Турица до Волујачког потока, чиме би се решио проблем плављења. Процењена вредност пројекта је око пет милиона динара, а самог посла - око два милиона евра. Желимо да реализујемо овај пројекат ради изградње спортског комплекса у насељу Турица - нагласио је Никола Максимовић, директор ЈП "Ужице развој".

ПИТАЊА БЕЗ ОДГОВОРА

УЗ најаве о инвестицијама на Ђетињи, реку је стигла нова невоља. Ради одржања биолошког минимума, ускоро ће се са бране Врутци - уместо квалитетне воде са водозахвата - испуштати потенцијално токсична вода најлошијег квалитета, са дна бране. Ова вода је за неколико степени хладнија, а на питања да ли ће то утицати на биљни и животињски свет, те да ли ће овај потез означити коначан одлазак купача са Градске плаже засад нико не одговара.

С обзиром на то да значајнијих улагања "Србијавода" за потребе Ужичана није било неколико последњих година, Ере се надају да ће сарадња са републичким јавним предузећем довести до заједничког улагања у реконструкцију челичних устава на Градској плажи, а вредност овог посла процењена је на око 40 милиона динара.

Недавно је најављено и то да ће дотрајали базен на отвореном, препознатљив по тобогану за најмлађе купаче, бити у потпуности реконструисан.

- Желимо да најмлађе суграђане вратимо на Градску плажу. Шкољка базена биће потпуно реконструисана и поплочана, изградићемо трибине и атрактивне садржаје, а убудуће вода у базену неће бити она из Ђетиње, већ из градске мреже - додао је Максимовић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)