ПОВЕЉА ПРОТОСИНЂЕЛУ СЕРАФИМУ: Свечаном академијом и седницом СО, Љубовија прославила 152 рођендан

В. МИТРИЋ

04. 06. 2023. у 18:52

СВЕЧАНОМ седницом Скупштине општине и свечаном академијом Љубовија је прославила 152. рођендан, који се слави у знак сећања када је у јуну 1871. проглашена за варошицу.

ПОВЕЉА  ПРОТОСИНЂЕЛУ СЕРАФИМУ: Свечаном академијом и седницом СО, Љубовија прославила 152 рођендан

фото в митрић

Додељене су повеље, највише признање локалне власти, које су примили  протосинђел Серафим, настојатељ манастира Свете. Тројице, Бјеле воде – за изузетан допринос уочувању духовности и развоју верског туризма Азбуковице, Милан Младеновић – за изузетан допринос чувању и неговању традиције љубовијскох краја и професор Мирослав Петровић – (постхумно) за изузетан допринос у области образовања и културе у Љубовији и околини.

Плакета су добили Јордан Настановић, ПТР „Крстић“,  Милија Крстић, Марија Јанковић, Спортски савез општине Љубовија, Удружење жена „Вила“, Љубовија Јавно предузеће „Љубовија“, др Слађана Влајковић. Добитници захвалница су Либеро 015 и Немања Крстић.

Светковини су, поред осталих, присуствовали епископ шабачки Јеротеј, Дејан Савић, изазсланик председника Александра Вучића, Жељко Марјановић, начелник Мачванског ушравног округа, челници општина из Србије и Републике Српске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

САД ТО НЕ ЈЕДЕ: Дијана открила који је омиљени Нолетов слаткиш из детињства (РЕЦЕПТ)