"МОЈА ПРВА ПЛАТА" ПО ТРЕЋИ ПУТ У БОРСКОМ ОКРУГУ: Са средњом школом 46, а са факултетом осморо

С. М. ЈОВАНОВИЋ

07. 02. 2023. у 08:15

У све четири локалне самоуправе у Борском округу ангажоване 54 незапослене особе без досадашњег радног искуства, од којих 46 са средњим, а осморо са високим образовањем.

МОЈА ПРВА ПЛАТА ПО ТРЕЋИ ПУТ У БОРСКОМ ОКРУГУ: Са средњом школом 46, а са факултетом осморо

Фото: С.М.Јовановић

У трећем циклусу програма “Моја прва плата” у општини Неготин своје прво радно искуство стицаће код 11 послодаваца укупно 13 младих са средњошколским и високошколским образовањем.  Највише их је у “Еликсир крафту”  у којем ће наредних девет месеци прва искуства стицати три млада инжењера грађевинарства, односно техничке припреме. Двоје ће радити као продавци у трговини и малопродаји, а по један на пословима администратора здравственог осигурања, књиговодства, администацији али и занатским занимањима као што су фризер, фасадер, аутоелектричар.

-Имамо позитивна искуства са овим програмом. Тренутно је један полазник ангажован, а у претходним смо имали шесторо њих од којих је један одустао, а петоро их је остало да ради код нас -  каже Маја Радуловић, заменик директора Друштва у „Еликсир“ Прахову.

У општини Кладово ангажовано је 15 младих од којих ће њих деветоро радити у Здравственом центру на пословима контисте, кувара, медицинске сестре-техничара, ликвидатора-фактуристе и дипломираног економисте.  У Бору их је 17 који ће прва радна искуства стицати као кувари, књиговође, економски и административни радници, продавци, маникири, референти обраде података.

Шансу у програму “Моја прва плата” добило је и деветоро младих у мајданпечкој општини који ће код осам послодаваца радити као администратори здравственог осигурања, адвокатски помоћници, благајници, референти за туризам, књиговође, васпитачи.

-Ми смо за овај циклус имали пријављених 115 послодаваца који су на 181 радној позицији потраживала 223 радника. Одобрили смо  197 особа на 157 радних позиција код 98 послодаваца, али су код спајања послодаваца и радника многи одустали, неки се чак нису ни појавили. Иначе, за сва три циклуса укупно је у Борском округу ангажовано 228 младих, од којих 104 у Бору, 64 у Неготину, 34 у Кладову и 26 у Мајданпеку -  каже Лидија Начић, директор филијале НСЗ у Бору.

Трећи циклус програма “Моја прва плата” који реализује Национална служба за запошљавање уз подршку Привредне коморе Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија Србије и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, заокружен је недавно потписивањем уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата.

БОНУС ВИДЕО - СРПСКИ СПАСИОЦИ ИСПРАЋЕНИ АПЛАУЗИМА: Кренули у Турску да спасавају животе

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је Аљбину Куртију да за његову мржњу према Александру Вучићу нема ни лека ни доктора.

21. 03. 2023. у 19:57 >> 20:31

Коментари (0)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори