СРБИН У ТУРСКОЈ ПРЕЖИВЕО ЗЕМЉОТРЕС Виктор Лазић: Људи су вриштали и трчали, сакрио сам се под сто - Никад се нисам овако уплашио (ФОТО)

В. Црњански Спасојевић

06. 02. 2023. у 21:11

ВИКТОРА Лазића, оснивача Удружења "Адлигат" земљотрес је затекао у турском градићу Нигде, у Кападокији, на четири сата вожње од епицентра и Адана, места које је поднело највеће жртве.

СРБИН У ТУРСКОЈ ПРЕЖИВЕО ЗЕМЉОТРЕС Виктор Лазић: Људи су вриштали и трчали, сакрио сам се под сто - Никад се нисам овако уплашио (ФОТО)

Фото принтскрин РТС

Са Виктором смо се дописивали преко "вајбера" јер су позиви, како је објаснио, били немогући. Контактирали смо га у моменту када је возио ка Адану и иза себе оставио градић у ком су људи покушавали да се врате редовном животу не одвајајући се, како каже, од телефона и телевизора, на којима су пратили у реалном времену извлачење рањених и мртвих.

За "Новости" је потврдио да га је потрес затекао усред ноћи, на трећем спрату хотела, који се љуљао "као љуљашка", и да су људи трчали и вриштали, али је он ипак одлучио да остане у соби, у случају да се обруши степениште. Пронашао је сто испод ког би се сакрио ако падне плафон.

- Много сам путовао по ватреном појасу Пацифика, па сам навикао на земљотресе, али је овај најјачи који сам доживео. Била су то три снажна и веома дуга потреса један за другим, а највише ме је уплашио, као никад до сада, последњи. Са улице су допирали звуци уплашених људи и аутомобилских аларма. Видео сам троја амбулантних кола, а било је и срушених кућа, али не знам колике су жртве.

Села у околини Нигде су разрушена у земљотресима претходних месеци, за које ми нисмо ни чули, али који су потресали овај део Турске. Он је сада потпуно девастиран.

Пут од Нигде до Адана је, каже, у крају под дубоким снегом и не виде се ни срушене куће, ни људи.

БОНУС ВИДЕО - КАТАСТРОФА УЖИВО: Зграде у Елбистану се руше током извештавања репортера локалне телевизије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ! Црне тачке Београда - пет најопаснијих раскрсница са највећим бројем удеса