ЕКСПЛОДИРАО КАЗАН ПУН ВРЕЛОГ ПУДИНГА: Умало несрећа у централној кухињи предшколске установе "Пчелица" у Нишу

Д. МИЉКОВИЋ

20. 05. 2022. у 07:39

ПОПОДНЕВНУ ужину која се састојала од пудинга од чоколаде прекјуче нису добили малишани којима оброк обезбеђује Предшколска установа "Пчелица" у Нишу.

ЕКСПЛОДИРАО КАЗАН ПУН ВРЕЛОГ ПУДИНГА: Умало несрећа у централној кухињи предшколске установе Пчелица у Нишу

Приватна архива

Разлог је инцидент у кухињи, односно експлозија казана у ком се под притиском кувао пудинг. Велика срећа је што нико није настрадао, осим зидова који ће морати да се окрече, али је полиција направила извештај и проследила га Основном тужилаштву.

Директорка установе Светлана Митић каже да сви уређаји имају уредне атесте и да ће инсистирати на томе да се утврди шта се тачно десило.

- Било је око поднева и спремали смо ужину која се служи после ручка а припремали смо и ручак тако да смо имали пуне руке посла. Срећом, у просторији где се кувао пудинг није било никог. Изветрили смо кухињу, лонац је неупотребљив јер му је дно потпуно пукло а пудинг је завршио по зидовима - овако описује један од радника који је био у спорној смени.

Он не може да се изјасни ко је позвао полицију, али је чињеница да су они дошли и направили извештај. У овом тренутку се и не зна да ли је неко одговоран јер се чека да коначну реч да Основно тужилаштво коме је прослеђен извештај.

Директорка Светлана Митић каже да није било "експлозије" него да је пудинг једноставно искипео и да она инсистира да се тачно утврди шта се десило.

- Тужилаштву смо данас послали атесте за конкретан казан који је контролисан пре 15 дана и према процени овлашћене куће исправан за употребу. Такође, тражићемо да се утврди зашто нису радиле камере у кухињи баш у то време, када се и оне редовно одржавају и сервисирају. Много тога у овој причи мора да се провери, али је најважније да безбедност хране коју служимо деци не може да се доведе у сумњу - тврди директорка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

И ПСИ У ИЗБЕГЛИШТВУ: Чупави станари нису реткост у врањском центру за азил