КИКИНДА ИМА БУДУЋНОСТ: Инвестициони потенцијали представљени на међународним скуповима

Р. Ш.

24. 10. 2021. у 15:49

КИКИНДА је међу оним војвођанским градовима и општинама, који су последњих дана представили своје потенцијале на два међународна скупа.

КИКИНДА ИМА БУДУЋНОСТ: Инвестициони потенцијали представљени на међународним скуповима

Фото: Град Кикинда

Учињени је то на највећем европском сајму инвестиција „Еxпо Реал“ у Минхену, заједно са Суботицом, Новим Садом, Зрењанином, Сомбором, Панчевом, Вршцем, Сремском Митровицом и општинама Бечеј и Пећинци. Наступ војвођанских градова и општина је реализован у оквиру Споразума о заједничком наступу на међународним сајмовима, који су потписали Покрајинска влада, поменути градови, Привредна комора Војводине и Развојна агенције Војводине.

Фото: Град Кикинда

Потенцијалне кикиндске инвестиције део су јединствене инвестиционе понуде Развојне агенције Војводине.

- У Минхену сно понудили могуће инвестиције у две индустријске зоне укупне површине око 27 хектара, затим у изградњу хотела, као и SPA&Wellness комплекса на Старом језеру. Тражимо и инвеститора премног да изгради мањи тржни центар или ретаил парк. На услузи смо инвеститорима, имамо стручну радну снагу, дугу индустријску традицију и тржишно смо оријентисани према западној Европи, само 10 километара смо удаљена од ЕУ –  наводи Градска управа у промоцији града.

Своје потенцијале Кикинда је представила и амбасадорима Словеније, Турске, Румуније, Хрватске, Албаније, Чешке, Немачке и Бугарске и представницима међународних институција: Међународној финансијској корпорацији и Европској банци за обнову и развој.

Циљ ове промоције у Новом Саду јесте развој партнерства и препознавање прилика за будуће заједничке пројекте.

- Оно што Кикинду нарочито издваја, поред две индустријске зоне, јесте изградња саобраћајнице, која са граничним прелазом Наково подиже инвестиционе потенцијале – наводи градоначелник Никола Лукач.

Мапирање потенцијала свих 45 општина и градова са територије Војводине и припрема пројеката биће у фокусу у наредних десет месеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)