У РЕКТОРАТУ УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НАЈЗАСЛУЖЕНИЈИМА: Др Марија Здравковић и др Милован Бојић награђени за изузетне доприносе на пољу медицине

Танјуг

22. 06. 2021. у 18:54

ПРИЗНАЊА "Капетан Миша Анастасијевић" за Град Београд уручена су данас у Ректорату у Београду, а међу награђенима су и директорка КБЦ "Бежанијска коса" Марија Здравковић и директор Института "Дедиње" Милован Бојић.

У РЕКТОРАТУ УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НАЈЗАСЛУЖЕНИЈИМА: Др Марија Здравковић и др Милован Бојић награђени за изузетне доприносе на пољу медицине

Фото: Н. Фифић

Марији Здравковић је награда уручена за изузетан допринос у борби против пандемије ковида 19, а Миловану Бојићу за стручност и професионализам у раду и промоцију медицинске науке.

У име награђених обратила се Марија Здравковић, која каже да је ова награда велика част за њу лично и за све који су се борили против ковида-19 у претходној години и који се још увек боре.

- Награда нам значи једно велико поштовање нашег рада, једну велику наду да људи схватају колико је ковид 19 озбиљно обољење и колико је битно вакцинисати се и спречити даље ширење овог обољења - рекла је Здравковић.

Навела је да су сви награђени на неки начин уложили део својих живота у претходној години да би сачували животе других људи и да би обезбедили да друштво функционише нормално у ситуацији која је била далеко од нормалне у пандемији ковид-19.

У категорији најбољи транспорт и услуге у региону награда је уручена генералном директору Србиа Карго Душану Гарибовићу, за стратегију развоја у области водопривреде генаралном директору ЈВП "Србијаводе" Горану Пузовићу, а за најбоље градаско јавно предузеће директор ЈКП "Градска чистоћа" Марко Попадић.

Награда за животно дело уручена је председници Академије медицинских наука Српског лекарског друштва Љубици Ђукановић, за висок квалитет високошколског образовања награђена је декан Факултета за европски бизнис и маркетинг Лепосава Зечевић, а за стручност и афирмацију научноистраживачког рада у области енергетике награђен је генерални секретар Српског комитета Светског савета за енергетику Миодраг Месаровић.

За промоцију научноистраживачког рада и восоке међународне стандарде награђена је Снежана Пајовић из Института за нукеларне науке "Винча", а за пословну визију и допринос развоју Београда и Србије у области енергоенергетике награђен је директор Електротехничког института "Никола Тесла" а.д. Драган Ковачевић.

За оцување и неговање имена и дела Михајла Пупина награда је уручена председнику Фондације "Младен Селак" у Београду Милану Божићу.

Награда је уручена и генералном директору Ирител ад Београд Драгану Ковачевићу као лидеру одрживог развоја, а у категорији најбољи пословни партнер у региону регионалном директору Азвира - Огранак Београд Ахмету Мурату Туркоглу.

За неговање музичке културе признање је уручено гитаристи и композитору Немањи Богуновић.

За хуманост и медијску промоцију трансплантације и донорства награда је уручена новинарки "Политике" Данијели Давидов Кесар, а за развој ангажованог и квалитетног информисања награда је додељена власнику и директору РТВ БН Бијељина Владимиру Тришићу, а уручена екипи те телевизије, а иста награда уручена је и главном и одговорном уреднику портала "Аутосрбија.цлуб" Петру Живковићу.

За лепоту писане речи награђен је књижевник и кулотурни стваралац из Обреновца Миладин Тошић.

Награде су уручили председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић, бивши ректор Универзитета у Новом Саду и председник жирија Радован Пејановић, бивши ректор Универзитета у Београду и члан жирија Бранко Ковачевић и заменик покрајинског секретара за привреду и туризам Палимир Тот.

Признања "Капетан Миша Анастасијевић" за Град Београд додељује Медиа Инвент Нови Сад, заједно са Универзитетима у Новом Саду и Београду и под покровитељством Привредне коморе Србије и Уније послодаваца Србије, а на свечнаом уручењу награда обратио се и песник и књижевник Перо Зубац.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)