КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД? Власти Викторије побркале лончиће: Ђоковић без медицинског изузећа - које није ни тражио!

Novosti online

08. 12. 2021. у 14:15

НОВАК Ђоковић не може да добије привилегије? Тек што су ове среде организатори првог гренд слема у календарској години потврдили да ће Новак Ђоковић учествовати на предстојећем Аустралијан опену, заменик премијера Викторије Џејмс Мерлино нашао је за сходно да опет "подсети" најбољег тенисера света да ће му наступ бити омогућен само ако је вакцинисан!

КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД? Власти Викторије побркале лончиће: Ђоковић без медицинског изузећа - које није ни тражио!

Фото: АП

Новак је у уторак потврђен као учесник АТП купа, а дан касније стигла је и потврда да је међу пријављеним учесницима Аустралијан опена. Помињала се опција медицинског изузећа за АО, док је за Сиднеј, који се не налази у Викторији него у Новом Јужном Велсу, довољан и негативан ПЦР тест. 

Власти Викторије, међутим, наставиле су да као папагаји понављају добро познато мантру - Новак да се вакцинише или ништа од похода на десету титулу у Мелбурн парку! О осталим тенисерима који користе дискреционо право да не објављују свој вакцинални картон ни реч.

- Мој поглед на ствари је веома једноставан. Сви се радујемо Аустралијан опену и сви који хоће да присуствују, укључујући публику, играче, званичнике и особље, морају да буду потпуно вакцинисани. То су правила. Медицински изузетак је само медицински изузетак. Није то рупа у закону за привилеговане тенисере. То је плод ванредних околности ако имате неко акутно здравствено стање - рекао је Мерлино, не прецизирајући када је то Новак уопште тражио било какву привилегију од њега или неког другог из власти било Викторије, било Аустралије, а још мање од организатора АО.

У међувремену, Новак ће од првог дана нове године са остатком репрезентације Србије покушати да врати пехар АТП купа у витрине ТСС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)