НЕМАЧКА ПРОВОКАЦИЈА: ФИФА не зна шта да ради с њима! "Панцери" стављају Мундијал на коцку због ЛГБТ популације

Novosti online

23. 11. 2022. у 17:11

НЕМАЧКИ фудбалери одлучили су се на протест, након што је Светска фудбалска федерација (ФИФА) донела одлуку да забрани капитенима националних тимова ношење траке са мотивом дугиних боја.

НЕМАЧКА ПРОВОКАЦИЈА: ФИФА не зна шта да ради с њима! Панцери стављају Мундијал на коцку због ЛГБТ популације

FOTO: AP/Tanjug

Она је на рукама капитена требала да представља подршку дискриминисаним члановима ЛБГТ популације чије је деловање у Катару законом забрањено.

Ипак, "светска кућа фудбала" је укорила савезе и послала им поруку да неће добро проћи уколико се одлуче на тај потез. Оправдали су то речима да, ако се неко одлучи на такав потез, то би представљало "кршење прописа о опреми на спортским теренима".

ФИФА је потом и запретила казнама и суспензијама, као и жутим картонима за играче који се са поменутом траком појаве на терену.

Након ових претњи, досад су све репрезентације које су заиграле - јасно одустале од поменутог начина подршке геј популацији, али су Немци због целе ситуације одлучили да протестују и током позирања екипе фоторепортерима, сви играчи су прекрили уста руком.

Тако су исказали бунт због одлуке ФИФА, а нема дилеме да су на поменути начин повукли ризичан потез и ставили Мундијал "на коцку".

Биће занимљиво видети хоће ли ФИФА реаговати и евентуално санкционисати "панцере" јер је очигледно да су репрезентативци ове земље овим потезом врло директно прозвали челнике светске фудбалске организације.

Интересантно је, свакако, да су у Немачкој многи били и за још снажнији одговор на поменуту забрану, па су се неки чак залагали да репрезентација напусти првенство света и да се врати кући.

- У историји ће остати датум 21. новембар 2022. године. Као дан срама. Дан је то када су Немачки фудбалски савез и репрезентација изгубили кредибилитет пред целим светом - порука је највећег немачког дневног листа, "Билда", који додаје:

- ФИФА је запретила спортским санкцијама ако Мануел Нојер носи траку дугиних боја против Јапана. Наравно, овакво понашање ФИФА је велики скандал. Али треба само рећи: "Па шта? Покажите Нојеру жути картон, и црвени ако желите, суспендујте га, одузмите нам бодове и пошаљите нас кући. Једина исправна реакција на ФИФА мафију била би показати свој карактер".

Наравно, од повлачења нема ништа. Да се то десило, избио би сигурно велики скандал и то из разлога који немају никакве везе с фудбалом. Међутим, "панцери" би свакако могли лако да раније него што је очекивано спакују кофере, посебно након нестарног резултата утакмице Немачка - Јапан.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО-СНИМЦИ 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Путин ми није рекао шта ће бити у Украјини, али сам препознао то у разговору с њим - ни 3 минута није причао о томе

ВУЧИЋ: Путин ми није рекао шта ће бити у Украјини, али сам препознао то у разговору с њим - ни 3 минута није причао о томе

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостујући на ТВ Принк говорио је о изјави Кристијана Вершолца, који је рекао да је од српског председника сазнао да ће почети рат у Украјини.

26. 03. 2023. у 10:22

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да ће се у наредним месецима мењати динамика нашег односа са Европом, и да жели да се нада да ће то бити у позитивном светлу.

26. 03. 2023. у 10:29

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (7)