ИНЂИЈА ИЗДАЛА САОПШТЕЊЕ: Да ли постоје докази о нерегуларности текуће такмичарске сезоне?

Novosti online

21. 05. 2021. у 18:39

ФУДБАЛСКА Суперлига Србије завршена је пре два дана, бура се не стишава. Сада се саопштењем огласила Инђија.

ИНЂИЈА ИЗДАЛА САОПШТЕЊЕ: Да ли постоје докази о нерегуларности текуће такмичарске сезоне?

FOTO: N. Paraušić

Подсетимо, челник Јавора, Драгомир Лазовић, поручио је да ће клуб из Ивањице поднети иницијативу Извршном одбору ФСС да из елитног ранга испадну само четири екипе. Ово значи да би Јавор и Рад остали у Суперлиги, а да би испала четири последњепласирана тима Инђија, Златибор, Мачва и Бачка.

Тим поводом огласила се Инђија.

- После данашњег сазнања из појединих медија да поједини клубови планирају да поднесу иницијативу о промени правила функционисања Суперлиге Србије, односно испадању четири уместо шест клубова после завршетка ове такмичарске сезоне, а на основу главне тезе да је било неправилности и непоштења током исте, фудбалској јавности постављамо следећа питање:

Да ли постоје докази о нерегуларности текуће такмичарске сезоне? Уколико постоје, да ли су поднете кривичне пријаве тим поводом, а уколико не постоје на чему се заснивају наведене тврдње?

ФК Инђија се никада до сада није нашао ни у једном документу нити новинском чланку као фудбалски клуб који се бавио непоштеним радњама и ниједна утакмица није означена као сумњива, нити повучена из кладионица. Од прве до последње утакмице поштено смо се борили за опстанак у такимчењу загледани искључиво у своје двориште. Исто би остало и после завршетка ове сезоне да се поједини клубови нису огласили данашњим у најмању руку нејасним саопштењима за јавност.​

Ове године Инђија је победила све директне противнике конкуренте за испадање из Суперлиге. Инђија је једини представник Срема у Суперлиги и када су околности нормалне стадион буде испуњен готово до последњег места. Сматрамо да Инђија својим учешћем доприонси квалитету фудбала у сваком сегменту те игре, од поштеног и борбеног фудбала до фер и коректног навијања - наводи се у саопштењу Инђијаца.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)