СРПСКО ПРОРОЧАНСТВО: Визионарске речи Владимира Стојковића! Две године након што их је изговорио све се обистинило

Novosti online

28. 09. 2022. у 18:31

ФУДБАЛСКА репрезентација Србије пролази кроз златно добра. У односу на ситуацију која је била пре две године нови хероји нације доживели су истински препород и пролазе кроз ренесансу, коју је мало ко могао претпоставити да ће се догодити. Један од ретких који је још у ституацији када је лош наратив окруживао "орлове" имао визију будућих корака и догађања у националној селекцији био је некадашњи репрезентативни голман Владимир Стојковић.

СРПСКО ПРОРОЧАНСТВО: Визионарске речи Владимира Стојковића! Две године након што их је изговорио све се обистинило

FOTO: M. Vukadinović

Подсетимо, Србија је јуче су савладали Норвешку у оквиру Лиге нација, а један од јунака победе био је и наш чувар мреже Вања Милинковић-Савић.

Фото: EPA-EFE/ETTORE GRIFFONI

Делује да је члан Торина на добром путу да стане између статива на Мундијалу у Катару, а занимљиво да још пре две године Владимир Стојковић управо њега видео као наследника на месту првог голмана репрезентације.  

– Гледам на то из неког свог угла, како сам васпитан и научен да расуђујем. Имамо ми доста добрих голмана, не може то да се порекне. Све су то добри момци и добри чувари мреже и имају континуитет и у Европи и код нас у лиги, али… Ако причамо о голману репрезентативног калибра, голману репрезентације Србије, јер то велика одговорност. Треба да буде психички стабилнији од свих, што наш народ каже мало луд, да не "ј… систем", него је личност за себе. Када све то узмем у обзир, некако ми се највише уклапа Вања Милинковић Савић.

Баш у време када је бивши голман Партизана дао ову изјаву Србија је остала без пласмана на првенство Европе, а на кормилу репрезентације није стајао нити један стратег.

У жижи интересовања јавности било је то ко ће то постави нови селектор, а Стојковић је на том месту видео визионарски актуелног тренера Драгана Стојковића Пиксија.

– Годинама уназад се потврђује да је код нас избор селектора најбитнији. Играчима Србије вођа на терену мора да буде неко са ауторитетом, неко према коме тим има страхопоштовање. Ако погледате уназад, када год смо отишли на велико такмичење селектор је био неко са ауторитетом, именом и каријером. Недавно Славољуб Муслин, пре њега Радомир Антић, а 2006, године Илија Петковић, па Вујадин Бошков. Дакле, неко ко је ауторитативан, ко има ауру око себе, кога ће играчи свако јутро када га сретну поздравити са великим поштовањем и самим тим на сваки задатак одговорити максимално. Ми Срби имамо такав менталитет, морамо стојимо мирно пред неким да бисмо га слушали и радили како треба – рекао је Стојковић и додао:

ФОТО: Н. Параушић

– Поткрепићу управо изречене аргументе – идеално би било да то буде Драган Стојковић Пикси. Што не значи да остали кандидати немају квалитрет и не заслужују да буду селектори. Напротив, то је пре свега избор ФСС, само говорим оно што мислим, ако могу да помогнем. Ако не може Пикси, онда треба тражити некога сличног калибра, јер смо, рекох већ, специфични као народ, Брзо се "позиционирамо" изнад тренера и то је највећи проблем. Поготово када наши млади играчи оду у иностранство, па раде са врхунским стручњацима, а онда им у репрезентацији дође неко ко није на том нивоу и им није по укусу.

Бонус видео: Кад химна Србије, "Боже правде", загрми у Русији...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА ДА БУДЕ КАЖЊЕНА? Скандалозни захтеви албанских сепаратиста због заставе Нема предаје у свлачионици орлова (ФОТО)

СРБИЈА ДА БУДЕ КАЖЊЕНА? Скандалозни захтеви албанских сепаратиста због заставе "Нема предаје" у свлачионици орлова (ФОТО)

ФУДБАЛСКА репрезентација Србије није се прославила у првом мечу на Мундијалу, али сама чињеница да су "орлови" на највећој смотри светског фудбала "боде очи" непријатељима наше државе и народа.

25. 11. 2022. у 14:58

Коментари (0)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Данас пада цена горива - ево колико ће појефтинити дизел, а колико бензин