КАД "ДЕЧИЦА" МАРШИРАЈУ: Миловановић и Јовић поновили подвиг Живковића и Шапоњића из 2014. године

М. Б. - С. Р.

06. 12. 2021. у 19:46

КАД закажу старији, ту су деца да ваде "кестење из ватре".

КАД ДЕЧИЦА МАРШИРАЈУ: Миловановић и Јовић поновили подвиг Живковића и Шапоњића из 2014. године

ФОТО: ФК Партизан/М. Вукадиновић

Форсирање најбољих продуката из фудбалске фабрике у "Земунелу", Партизану је претходних година донело много, како на терену, тако и на финансијском плану, а недељни дуел против Новог Пазара (2:0) потврдио је да са "траке" и даље силазе голобради момци спремни да и без значајнијег искуства на великој сцени погурају екипу када не иде.

Много је тандема тинејџера претходних година носило црно-бели дрес, али подвигом да својим минијатурама донесу три бода поред Миловановића (18) и Јовића (19) могу да се подиче још само Андрија Живковић и Иван Шапоњић.

Они су били аутори сва три гола на гостовању ОФК Београду 5. априла 2014, када је Партизан славио 3:1. Тада 17-годишњи Андрија Живковић је постигао два гола, а годину дана млађи Иван Шапоњић један. Прошле зиме, у мечу далеко мање специфичне тежине, тест-дуелу против Жаркова, Марко Миловановић (17) и Денис Стојковић (18) постигли су голове за победу 2:0.

- Знао сам да ћу да шутирам пенал ако га буде било, вежбао сам на тренинзима. Био сам фокусиран и лопта је завршила иза голмана... Кад сам био омладинац, изводио сам пенале, а ово ми је први пут да их изводим у првом тиму и веома сам поносан на то. Вежбао сам доста, трудио се да сваким тренингом допринесем што више могу, сматрам да је зато донета та одлука - пун је утисака после гола за оверу победе над Пазарцима Јовић.

Уследила је и необична прослава гола коју је момак родом из Зворника појаснио по завршетку утакмице.

- Испоштовао сам Немању Милетића, причали смо током утакмице о прослави гола. Он је показао како да прославим гол, то сам и урадио. Причали смо током првог полувремена и тад ми је рекао да, када дам гол, покажем тај знак који у преводу означава ратника.

После Дубочице Марко Миловановић је и у првенству стигао до првенца који је широм отворио врата нове победе црно-белих.

- Још у млађим категоријама ме је красила одлична игра главом. Једино сам ја на скоро свакој утакмици, још у петлићима, давао главом голове, што су сви тренери препознали и истицали. Ипак, статистички скоро исти број голова дајем и левом и десном ногом, на све могуће начине. Осим голова, најважнија је добра и корисна игра за екипу, а на крају и победа - подвукао је млади нападач.

Распуцавање тинејџера сигурно весели и шефа струке Александра Станојевића пред дуел са Анортозисом у четвртак (18.45) где ће сва расположива средства бити потребна како би се обезбедило европско пролеће у Лиги конференција. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)