НАЈЛУЂИ МЕЧ НА СВЕТУ: Фудбал ово не памти, препричаваће се деценијама оно што се сад десило (ВИДЕО)

Новости онлине

03. 12. 2021. у 15:23

ФУДБАЛ уме да донесе нестварне приче.

НАЈЛУЂИ МЕЧ НА СВЕТУ: Фудбал ово не памти, препричаваће се деценијама оно што се сад десило (ВИДЕО)

Twitter / aspor

Једна таква десила се управо у шеснаестини финала Купа Турске.

Главни јунак те приче је искусни сенегалски нападач Маме Диуф, својевремено члан и Манчестер јунајтеда, где се баш и није прославио, дуго година шпиц Стоука, а од прошле године играч Хатајспора.

Овај 33-годишњак је уведен у игру у 62. минуту меча са Ејупсором, који је, као аутсајдер, водио са 1:0.

И, Диуфови саиграчи су недуго по његовом уласку изједначили, а онда је меч почео да добија нестварне обрисе.

Twitter / aspor

Маме Диуф
 
Драма, први чин


У четвртом минуту судијске надокнаде времена искључен је голман Хатајспора, Диуфов саиграч Јигитер. Како је стручни штаб већ извршио свих пет измена, међу стативе је стао поменути јунак приче. Није морао да интервенише код тог слободног ударца, живи зид је зауставио лопту, па су на ред дошли продужеци.
 
Драма, други чин


Диуфу је лакнуло када је окончано друго полувреме, јер према правилима која важе и у турском Купу, тимови имају право на додатну измену ако дође до продужетака. И, уместо везног играча Мерта, ушао је резервни голман Јавуз Бојар. Стао је међу стативе уместо Мамеа Диуфа, који је опет могао да се посвети нападачким обавезама, али...


У судијској надокнади времена, а резултат је и даље био 1:1, искључен је и тај чувар мреже. А пенали само што нису...
 
Драма, завршни чин


Немајући куд, јер нити је било трећег голмана на клупи, нити би било могуће његово увођење пошто су дефинитивно "потрошене" све измене, стручни штаб Хатајспора је решио да опет на гол стане 33-годишњи сенегалски шпиц.

Twitter / aspor

Маме Диуф


Недуго затим означен је крај другог продужетка, на ред су дошли једанаестерци.
Први извођач за Хатајспор био је баш Диуф, дао је гол, али онда је требало нешто и одбранити...


Или, ипак и није требало.


Ејупспор није успео да изједначи, Каја је промашио мету, али Диуфов Хатајспор није удвостручио предност јер је непрецизан био Лобјанидзе. И, како је гост потом поравнао на 1:1, па сви редом тресли мрежу, после пет серија и даље је било нерешено. А онда... Онда је драма решена. Дуфов клупски колега Симон Фалете је постигао гол, да би потом Ејуспоров Хескин погодио стативу, чиме је меч завршен.

Маме Диуф је тако постао несвакидашњи јунак невероватног меча: нападач, који је двапут морао да иде на гол своје екипе услед искључења двојице чувара мреже, шпиц који је бранио и пенале и... иако ниједан једини пут није руком интервенисао, а није имао ниједну одбрану, са њим на голу - његов тим је на пенале прошао. Уз његов погодак с беле тачке, наравно, јер какав би то јунак неке приче био, а да није урадио оно што се од јунака очекује?

Бонус видео: Дан када је отишао Моца - Партизан и фудбал остали без легендардног аса

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)