БОЛНО МИ ЈЕ, БИЋУ ТАМО МЕСЕЦ ДАНА: Слобода Мићаловић због снимања иде у родни Лесковац - од смрти оца није скупила храброст за то

Новости онлајн

22. 01. 2021. у 14:54

БОЛНО МИ ЈЕ, БИЋУ ТАМО МЕСЕЦ ДАНА: Слобода Мићаловић због снимања иде у родни Лесковац - од смрти оца није скупила храброст за то

Фото: А.Стевановић Живковић

ГЛУМИЦА Слобода Мићаловић рођена је у Лесковцу, а сада се присетила својих студенских дана, како се сналазила, али и о непријатностима које је имала због говора јужне пруге.

- Мораш бити сналажљив када са 17 година упишеш факултет и из Лесковца дођеш у Београд и немаш никога. Имала сам ја Верицу Ракочевић која ми је тетка, али она жена има своју породицу, децу, нисам могла да јој се "накачим на врат" и да живим ту. И онда мораш да схватиш да мораш да се бориш. Моје опредељење је било да се борим квалитетом, улогама, талентом - рекла је Слобода.

Када су је питали да је било тешко прећи са лесковачког на београдски говор, Слобода је одговорила:

- Да. Смејали су ми се, углавном, и није ми било пријатно. Али сам ја била толико стабилна и рекла сам "чекајте, људи, па дајте ми мало времена". Одлучила сам да радим на томе са професорком Мркић, која је стрпљиво радила са мном.

Фото: Инстаграм

Међутим, када је ''пукне'' емоција и то нека јача, уме да прича ''по лесковачки''.

- Када нешто објашњавам или се расправљамо око нечега, Војин ми исправи акценат, па га и ја исправим, па наставим даље да објашњавам - прича кроз смех Слобода.

У родном граду није била од смрти свог оца, Драгана Мићаловића који је преминуо 2017 године. Међутим, ускоро почиње снимање баш у Лесковцу и како каже психички се припрема за то.

- Болно ми је. Бићу тамо месец дана и покушавам сада то да превазиђем. Оно што је интересантно је што су локације снимања додатано емотивно отежавајуће. Снимаћу у цркви у којој сам се крстила, па околина, па сам град - рекла је Слобода, у емисији "Шта сам себи & ко сам теби" на К1.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Svevlad Vanovic

23.01.2021. 11:16

Sloboda je jedna dusica od coveka. Ljudi su zli ali ona je pobednik u svakom pogledu. Voleo bih da cesce posecuje svoj rodni grad jer je deo njega i ako se odselila. Svako joj dobro zelim i mogu reci da se na najbolji nacin oduzila svom ocu nastavljajuci glumacku tradiciju. PS. Na jugu Srbije je maternji jezik stariji od Vuka Karadzica. A oni koji studiraju znaju da je štokavsi temelj srpskog jezika i svih balkanskih govora.