"ШАРЕНИЦА" НА МАЛИМ ЕКРАНИМА У ДРУГАЧИЈЕМ РУХУ: Ово је наш нови дом

Ј. БАЊАНИН

10. 10. 2020. у 07:13

ПОЧЕТАК јесени, чак и ове године, доноси новитете на мале екране, па и у једну од најдражих телевизијских емисија - "Шареницу".

ШАРЕНИЦА НА МАЛИМ ЕКРАНИМА У ДРУГАЧИЈЕМ РУХУ: Ово је наш нови дом

Фото: Никола Ристић

Ускоро ће пуне три године како су њени домаћини Слободан Шаренац и Ана Емић, а изгледа да је дошло време за промене. Не брините, њих двоје не иду нигде, а оно што је измењено су сценографија, боје, најавна шпица - укратко визуелни идентитет емисије.

У познатом термину, викендом од 9.00 на Првом програму Радио-телевизије Србије, уживамо у новим бојама "Шаренице", али старој причи - оној коју волимо да гледамо.

Када уђете у добро познати студио на Кошутњаку, све делује ново. "Јесмо ли ми били овде раније?", питају се стари, радо виђени гости, а чланови екипе на све стране загледају детаље нове сценографије.

- Ово је наш дом, а сада смо га преуредили. Атмосфера и топлина су стари, али су боје и детаљи нови. Уживамо у овим променама, све нам је занимљиво, добили смо налет нове енергије - прича домаћица популарне "Шаренице" Ана Емић.

Фото: Никола Ристић

Заиста, у студију све блиста, ту је и КУД, гости се смењују, прича се о Осечини и Драгачеву, из Идвора стижу приче поводом рођендана Михајла Пупина, глумци причају о новим серијама, а звуци трубе оре се Кошутњаком. Свет онакав какав би требало да буде - весео, шарен, позитиван, са местом за свакога...

- Емисија "Шареница" је једна од ретких која готово да није имала паузу, радили смо на отвореном током лета, а ја сам пре тога била "на позајмици" у информативном програму где сам радила вести. Околности су биле посебне, а посао нас на телевизији био је да гледаоцима колико-толико олакшамо живот - додаје водитељка.

Фото: Никола Ристић

Њен драги колега Шаренац је, током принудне пролећне паузе, несебично помагао наставницима и професорима у програму "Моја школа", тако да одмора није било.

- Вратили смо се када је почело лето и, поштујући све мере заштите, били смо једни од ретких који су радили уживо и пред људима. Највише волим рад напољу, једино ми је жао што овог лета нисмо могли да направимо уобичајени караван и обиђемо сва места по Србији где смо обећали да ћемо доћи - наглашава Слободан Шаренац. - Имали смо малу бојазан од тога како ће гледаоци и гости прихватити новине у емисији. Када имате тако верну публику као што је има "Шареница", може да се деси да и најмања промена изазове негодовање. Али, испоставило се да смо успели у намери да новим изгледом студија појачамо позитивни ефекат који наша емисија оставља. Задржали смо исти концепт - мало приче, мало прилога, мало музике, а то је оно на шта су људи навикли.

Фото: Никола Ристић

ИСТРАЖУЈЕМО СВЕ БОЈЕ СРБИЈЕ

НОВИ студио дао им је, кажу водитељи "Шаренице", нове идеје и нову инспирацију.

- Теме су остале исте, истражујемо све боје Србије, лепоте и тајне онога што је пред нама, а некада нисмо у стању да га пажљиво сагледамо. Зато смо ми ту, да упознамо гледаоце са свим оним што наша лепа земља има да понуди. Наше приче су у истом маниру, само су боје у "Шареници" сада освежене и сјајније - закључује Ана Емић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)