ЈЕДИНО ЈЕ НЕБО ГРАНИЦА: Ана Штајдохар о серији "Попадија" за коју је радила музику, соло албуму, браку и деци

В. М. П.

30. 11. 2022. у 11:21

ПЕВАЧИЦА Ана Штајдохар један је од аутора музике за серију "Попадија" која је после прве емитоване епизоде узбуркала духове, док је епископ зворничко-тузлански Фотије оценио да је "Попадија" исмевање цркве. Ана за наш лист каже да јој се тема серије одмах свидела, јер на духовит начин приказује судар традиционалног и модерног, старог и новог времена.

ЈЕДИНО ЈЕ НЕБО ГРАНИЦА: Ана Штајдохар о серији Попадија за коју је радила музику, соло албуму, браку и деци

Фото Иван Динић

- Главна јунакиња Деса има све карактеристике младе и амбициозне жене данашњице која је одрасла гледајући "Секс и град". Ослобођена је патријархата и наметнутих норми традиционалног понашања жене. Због љубави се одлучује да започне живот на селу и постаје попадија. Волећете ову серију, сигурна сам. Ми смо уживали радећи музику - рекла нам је Ана, која је музику за "Попадију" радила са супругом, саксофонистом Николом Демоњом, Гораном и Јованом Герман и Срђаном Танасковићем.

Признаје да свако од њих има донекле другачији музички укус и то види као предност.

Пословне задатке деле на логичан начин, по принципу шта је коме музички блиско и у чему више влада. Када постоји потреба за јаким и специфичним вокалом, придружује им се Бојана Стаменов.

- Музика за серију "Попадија" жанровски је претежно синт поп звук "нових осамдесетих", а то је тотално моја сфера - открива нам Штајдохарова. - Лако сам написала "Хоћу, хоћу", десила ми се готово у моменту. Песма говори о свему ономе што млада, амбициозна жена данашњице хоће и жели. Док све то покушава да стекне и доживи, она схвата шта је оно што јој заиста треба и без чега све друго нема велику вредност. Ово је, иначе, једна од тема којом сам се бавила и на мом албуму који је сада у завршној фази. Њему се посебно радујем. То ће бити нека врста дневника мојих мисли, запажања и осећања. Схватила сам да је једини прави пут да пишем о темама које су мени лично заиста интересантне. Желела сам да се померим од досадашњег музичког идентитета, пре свега избором тема и начином на који ћу о њима певати. И успела сам, чини ми се. Ја се мењам кроз време, свет се мења, па ми је логично да се и моја музика промени. Посматрала сам појаве у друштву, савремену жену, навике, друштвене мреже, додала нека лична сећања и осећања и написала приче. Када су текстови били готови, почела сам да правим музику. Обрнула сам редослед.

Није ово први пут да се Ана бави примењеном музиком. Никола и она су окупили пријатеље и сараднике и први ангажман који су добили био је прилика да раде музику за серију Николе Која "Чудне љубави". Било је то њихово ватрено крштење. Чак су имали част да се појаве у једној сцени са многим великанима нашег глумишта. Вели Ана да је она тотално за, што се тиче глуме:

- Нисам до сада имала прилику да глумим, али ако сам са 160 центиметара висине више пута шетала пистом, онда да кажемо да је само небо граница.

На питање какав је њен муж што се пословне сарадње тиче и како функционише брак двоје музичара, Ана нам одговара да се Никола и она музички врло разликују и другачије чују музику, што је згодна околност.

- Он некад мени открије нови видик, некад ја њему - искрена је Ана.

- И скроз је океј ако се не сложимо око неке музичке идеје. Мислим да није никакав проблем ако су животни партнери у истој бранши, докле год не спутавају једно друго, и докле год свако има своју "нишу" у којој је слободан да се изрази. То важи и за живот.

НОРМАЛАН ПОРОДИЧНИ ЖИВОТ

АНА је у браку са Николом родила ћерку Ниу и сина Лава. Каже да је њихов приватни живот баш такав како се и зове - приватан и рекла бих нормалан.

- Наша деца знају чиме се бавимо, не доживљавају то као неку необичну професију - објашњава нам певачица.

- Јасно им је да се разликујемо од других родитеља утолико што немамо стандардно радно време и што нас виђају у медијима. Чудили су се као мали када би нас видели на телевизији, али је и то временом постала обична ствар. Они нас знају као такве и њима то не представља нешто необично, већ су то једноставно њихови мама и тата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну