СЕОСКЕ НЕВОЉЕ МЛАДЕ ПОПАДИЈЕ: Нова домаћа хумористичка серија у режији Слободанке Радун

Ј. БАЊАНИН

18. 06. 2022. у 13:45

АКО није срце вруће, све је немогуће, отпевао је пре 45 година Здравко Чолић.

СЕОСКЕ НЕВОЉЕ МЛАДЕ ПОПАДИЈЕ: Нова домаћа хумористичка серија у режији Слободанке Радун

Нина Сеничар и Дејан Бућин, Фото А. Борковић

Али кад је срце вруће, могуће је да се плочници Њујорка и Лос Анђелеса замене сеоском калдрмом негде у околини Крушевца. Управо на тај корак одлучила се млада, лепа и дотерана Деса, која са изабраником свог срца, попом Миланом, стиже у малу парохију ушушкану у Доњи Врцањ.

Овако у најкраћем гласи заплет нове домаће хумористичке серије "Попадија", коју ћемо већ на јесен гледати на Првој. Кроз 15 епизода, у режији Слободанке Радун, видећемо како село реагује на нову попадију другачијих вредности и навика, али и како ће на њу утицати сеоска средина. У главним улогама су глумица и манекенка Нина Сеничар и Дејан Бућин, ког смо у "Нечистој крви" већ видели у свештеничкој одори.

- Ово је прича која се дешава у релативно малој средини, али је универзална и може да се примени на места различите величине. Сви ликови су комплексно написани и можемо да схватимо зашто су такви какви су. Увек постоји нешто иза зависти и злобе, никад није само оно што на површини видимо. И Деса има особину која се не види на први поглед, а која се мени посебно допада. Она је пуна емпатије, а то нам свима недостаје у ово време - каже Нина Сеничар и додаје да је једина сличност између ње и Десе што су обе живеле у иностранству.

Александар Димитријевић, Фото А. Крстовић

Деса и Милан упознали су се током Миланових студија теологије у Београду. Веза је брзо прерасла у брак, а Милан је постао поп и добио је малу парохију. Деси се не допада идеја да Америку, где је била модел, замени селом, али Мики ће јој помоћи да се навикне.

- Мики и Деса долазе из града у село и покушавају да се саживе са новим комшијама на свој начин. Биће тренутака када ће публика бити изненађена, као и можда контроверзних момената, али све је то део лепог заплета који ће да се свиди свима - истиче Дејан Бућин.

Брачни и уметнички пар, Зоран Лисинац и Јелена Волф Лисинац, осмислили су "Попадију", која се, како Зоран објашњава, стилски ослања на познате серије "Модерна породица" и "Луталица".

- Главну радњу прекидаће директно обраћање главних ликова у камеру. Они ће у форми интервјуа анализирати оно што се тренутно догађа у епизоди. То до сада нико није радио у домаћим серијама - наглашава Зоран Лисинац, који је коредитељ и косценариста хит филма "Тома".

- Једна од Томиних реченица је "Није битно где си, већ с ким си", која се као теза примењује и у "Попадији". Овај млади брачни пар нашао се у ситуацији у којој нико од њих није планирао да буде и питање је да ли ће опстати као пар.

Радомир Николић и Сузана Лукић, Фото А. Крстовић

Неће баш сви сељани дочекати придошлице раширених руку. Најмање им се радује Живана (Горица Поповић), чији супруг је морао да се опрости од поповске службе.

- Живана је бивша попадија, пошто је њен муж због шлога отишао у превремену пензију.

Свашта ће стара попадија приредити млађој колегиници, јер једноставно неће моћи да се помири са тим да више није главна. Деса је модерна девојка и користи друштвене мреже, што је потпуно нови свет који моја јунакиња не разуме. Живана у селу има још једну веома важну функцију, јер предводи еминентни хор жена нарикача - каже Горица Поповић.

У свакој заједници увек постоји једна "главна" комшиница. Ни Доњи Врцањ није изузетак, а управо такву жену оживеће Зинаида Дедакин.

- Милијану краси милота и доброта. Она радује друге, решава туђе проблеме, врло је активна и жели да све буде боље. У скоро свакој породици постоји барем по једна Милијана. Она жели промену у селу, што јој и доноси нова попадија. Цела екипа се нада да ће у домове гледалаца донети радост. Сценаристи су у сваку сцену унели хумор који настаје у обичним животним ситуацијама, а он је најискренији.

Горица поповић, Фото А. Крстовић

Сценарио потписују Маја Пелевић, Марија Цветковић, Дуња Петровић, Олга Димитријевић, као и Никола Тришић и Никола Миленковић, који су већ познати по хип-хоп групи "Крушевац Гето".

- Веома ми је драго што сам радио на сценарију и што играм улогу у серији. Лик чика Љубе је сјајан. Он има жену и четворо деце, бави се вином и жели да уђе у посао са попом Микијем. Серији посебну драж даје крушевачки дијалекат - каже Никола Тришић.

Међу многим ликовима из живописне варошице издваја се Чеда, чији најбољи пријатељ је вепар Мили.

- Чеда је локални предузетник који има бизнис с вепром, тачније уговара послове оплодње за Милија. Кад се Мили заљуби, то је Чедин највећи проблем јер посао с Милијем не иде како треба. И колико год то изгледало тривијално, из тог његовог проблема произилазе најсмешније сцене - објашњава Александар Димитријевић који игра Чеду.

Зинаида Дедакин и Никола Тришић, Фото Игор Лосс

У "Попадији" ћемо видети и гастарбајтера Цају (Радомир Николић), домаћицу Цецу, мајку четворо деце (Сузана Лукић), двојицу владика које ће играти Гордан Кичић и Војин Ћетковић, попа Гаврила (Денис Мурић), док Даница Максимовић тумачи Ненси, мајку главне јунакиње Десе.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ОАЗА У МРЧАЈЕВЦИМА: Овако изгледа Илићева кућа - двориште ће вас очарати (ФОТО)