ИМЕ ОДАБРАЛИ ПО ВИДЕО-ИГРИЦИ: "Мортал комбат", за "Новости", о почецима, албумима, критици модерног друштва, предстојећим концертима

М. Грубор

28. 06. 2022. у 13:14

БЕОГРАДСКИ панкметалци "Мортал комбат", оформљени 2009. године, који провокативним стиховима описују своје виђење модерног друштва, стекли су армију обожавалаца ван граница Србије, већ на самом старту каријере.

ИМЕ ОДАБРАЛИ ПО ВИДЕО-ИГРИЦИ: Мортал комбат, за Новости, о почецима, албумима, критици модерног друштва, предстојећим концертима

Фото Ведран Севчук

Ипак, упркос бројној публици која је жељно ишчекивала сваки њихов концерт, почеци су им били јако скромни, а о томе нико није писао. Певач "Мортал комбата" Милош Крики Кричковић, присетио се тих дана и открио за "Новости" како су од бенда чије су прве песме снимљене ван студија прерасли у легендарни састав који данас пуни све концертне дворане.

- Било је у почетку скромно, али јако ентузијастично - прича нам Кричковић. - Прве демо песме су снимане у стану нашег првог бубњара Столета. Сећам се да сам вокале смео да снимам тек када Столетова сестра заврши са учењем.

Говорећи о првим концертима, Кричковић истиче да су имали велики одзив публике. Али, на путу до успеха "кочили" су их фестивали који су их третирали као демо бенд.

- Били смо клинци, жељни доказивања, а све што нам је требало од клубова, да направимо самостални концерт, била је струја - наглашава Крики. - Врло брзо смо наставили са снимањем албума, а сваки је био другачији од претходног. Нисмо зицерашки јурили звук првог албума, већ смо дозволили себи да се развијамо. Већина публике је поздравила такву одлуку.

Фото Марко Ристић

Одрастајући уз бендове који су певали на матерњем језику, како Крики сам признаје, одлучили су да праве песме које би волели да слушају као публика. На назив бенда, додаје, велики утицај имала је видео-игрица која је обележила њихово детињство.

- "Мортал комбат" игрица обележила је наше детињство, зато што је сваки актер у песмама извукао дебљи крај, барем на првом албуму. Ипак, било смо клинци од двадесетак година - са смешком казује Кричковић.

Према његовим речима, технолошки развој отворио је нове могућности за извођаче, али бројни изазови и даље постоје.

- Данас можеш да снимиш демо на свом рачунару, у својој дневној соби, да га окачиш на "Јутјуб" и да се промовишеш путем друштвених мрежа, што смо и сами радили - вели нам певач. - Раније ти је био потребан студио, издавачка кућа, радио или телевизија. Једини већи изазов данас је то да будеш оригиналан, зато што је углавном све већ одсвирано и отпевано.

Обожаваоци, који с нестрпљењем чекају њихов наредни концерт, имаће могућност да их слушају у Крагујевцу, 2. јула на "Арсенал фесту", затим у Водњану код Пуле, па у Аранђеловцу, Владичином Хану, Апатину и Рајевом Селу код Жупање. "Мортал комбат" тренутно раде на снимању нових песама, након чега ће објавити албум.

БОЉЕ БИТИ ДИ-ЏЕЈ, НЕГО БЕНД

НА питање како данас види музичку сцену на Балкану и да ли је могуће да се живи од музике, Кричковић шаљиво одговара:

- Будућим извођачима бих поручио да сви буду ди-џејеви. Много је лакше када си извођач са лаптопом, коме ће организатор платити авионску карту, него да ломиш кичму у комбију са остатком бенда са којим после још мораш да поделиш и хонорар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИМАМ 40 И ЈОШ САМ НЕВИНА: Атрактивна атлетичарка изненадила свет признањем - навела и разлоге