УБИСТВА, МИСТЕРИЈЕ И ЈОВАНКА БРОЗ: Премијере чак три дуго ишчекиване домаће серије ове недеље стижу на РТС

Јл. Б.

18. 09. 2021. у 11:00

И ОВЕ јесени, на малим екранима у тренду су премијере, а Радио-телевизија Србије побринула се да понуди најбоље.

УБИСТВА, МИСТЕРИЈЕ  И ЈОВАНКА БРОЗ: Премијере чак три дуго ишчекиване домаће серије ове недеље стижу на РТС

"Бранилац" , Фото Промо

Сезону отвара "Бележница професора Мишковића", коју пратимо од 18. септембра, викендом, у 20.05, на РТС 1. Серија у режији Мирослава Лекића, рађена по истоименом роману актуелног министра Ратка Дмитровића, увешће нас у жанровски свет мистерије, фантазије и детективског трилера. Несвакидашњи сценарио за 12 епизода, у продукцији "Телекома Србије", РТС и "Кошутњак филма", потписују Ђорђе Милосављевић, Коста Пешевски и Радослав Лале Павловић. Наизглед досадан интервју са Јелисаветом (Аница Добра), удовицом етнолога, професора Мишковића, претвориће се у почетак живописног путовања у непознато за главног јунака Бошка (Момчило Оташевић), младог и радозналог новинара београдског листа "Аргумент"...

"Бележница професора Мишковића" , Фото Промо

 

Посебна посластица биће нове играно-документарне серије које осветљавају најузбудљивије делове наше прошлости. Већ од 20. септембра, понедељком, у 21.50, на РТС 1, биће емитована серија "Јованка Броз и тајне службе". У десет епизода видећемо животни пут Јованке Будисављевић, касније Броз, од доласка на рад у Бели двор, удаје за Тита, гламурозне даме и симбола једне епохе, до неспоразума, сукоба, афера, основаних и неоснованих оптужби, раздвајања од Тита, потпуне изолације, понижавања и живота у нехуманим условима. Јованку Броз играју Милица Томашевић и Снежана Савић, а Тита Небојша Дугалић. Режију потписује Недељко Ковачић, а сценарио Светко Ковач.

"Јованка Броз и тајне службе" , Фото Промо

 

Серијал "Бранилац" од 21. септембра, уторком, од 21.55, на РТС 1, доноси ванвременске приче о људским судбинама и професији која се темељи на заклетви да брани човека, а не дело које је почињено.

По истинитим догађајима, описаним у књигама адвоката Оливера Ињца "Велике адвокатске одбране" и Филота Филе "Бранио сам на смрт осуђене", као и према оригиналним архивским предметима адвоката Вељка Губерине и Томе Филе, настало је девет епизода о шест случајева.

Сви они су узбуркали јавност, али и показали умеће бранилаца да помере границе одбране.

У улогама адвоката су Филота Фила - Тихомир Станић, Вељко Губерина - Ненад Јездић, Слободан Суботић - Небојша Дугалић и Тома Фила - Ђорђе Марковић. Серијал је режирала Јелена Светличић, а сценарио написали Биљана Максић и Владимир Манчић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)