БАКИН КОЛАЧ ЗА СТО ДАНА ШКОЛЕ: Необична акција ђака првака у Угљевику
УГЉЕВИЧКИ првачићи из Основне школе "Алекса Шантић" су обележили "100 дана ђака првака" и тим поводом правили бакин колач.
Учитељица Дубравка Митровић рекла је да је спремање хране саставни дwо српске традиције и културе.
-Нека од јела или посебних укуса могу се окусити само код нас.Не постоје чак ни речи у језицима других нација на које бисмо превели кајмак, ајвар, чварке, пихтије, туршију, гибаницу - савршене српске специјалитете. Српски специјалитети од млека и млечних производа називају се "белим мрсом" који се код Срба одавнина користи за млеко и мечне производе - сир,кисело млеко и кајмак - навела је Митровићева.
Важно је учити децу од најмањег узраста како се чува традиција, закључила је Митровићева.
Препоручујемо
КИДРИЧЕВО НИКАД БЛИЖЕ: Братимљење угљевичких и словеначких ловаца
05. 02. 2023. у 13:49
САБОРНО ПРЕМА СВЕТУ: Сарадња туристичких посленика Лознице и Угљевика
01. 02. 2023. у 22:24
Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност
Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.
10. 05. 2024. у 16:45
ВЕЋ ОД 380 ЕВРА: Ево како да посетите ову егзотичну дестинацију за мало пара и то на 8, 11 или 12 дана авионом
МЕСТО где пустињски пејзажи оживљавају авантуристички дух, а Средоземно море позива на потпуно опуштање.
13. 05. 2024. у 11:46
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)