ЛЕТИ ЗА ОСВЕЖЕЊЕ, ЗИМИ ЗА НАСТАВУ ФИЗИЧКОГ: Уз помоћ донације уз Швајцарске, у Модричи ниче савремени затворени базен (ФОТО)

В. БЛАГОЈЕВИЋ

27. 09. 2021. у 20:58

У МОДРИЧИ је у пуном јеку изградња затвореног базена.

ЛЕТИ ЗА ОСВЕЖЕЊЕ, ЗИМИ ЗА НАСТАВУ ФИЗИЧКОГ: Уз помоћ донације уз Швајцарске, у Модричи ниче савремени затворени базен (ФОТО)

Фото: В. Благојевић

Изградњу финансирају швајцарска Хуманитарна фондација "Обервалис - деца нашег света" и општина Модрича. Радови су почели крајем јуна ове године и одвијају се према плану. Прва фаза грађевинских радова су ископ, подземни радови и инсталације, те постављање целе конструкције са кровом.

Како кажу представници извођача радова, предузећа „Браћа Мићић“, наведени радови биће завршени до краја текуће грађевинске сезоне. За те радове издвојено је 550.000 евра.

-Радови се одвијају према плану и договору и могу рећи да очекујем да комплетан базен може бити завршен у марту или априлу идуће године. Многи фактори могу пореметити планове па без резерве очекујем да ћемо за Дан општине наредне године Модричи и нашим суграђанима и свим онима који живе на подручју општине и наравно и онима који ће долазити у Модричу поклонимо један овакав објекат.- обећава Јовица Радуловић начелник општине Модрича.

Модрички затворени базен овог типа биће тек трећи у Републици Српској и много ће значити грађанима, а посебно ученицима који ће како је планирано ту изводити и део наставе физичког васпитања.

- Мислим да само напокон заслужили и тај базен. Много ће нам значити, јер више нећемо морати одлазити у суседне општине лети на купање. Посебан значај овог базена је то што је затвореног типа, значи радиће и зими и лети- каже Слободанка Стокић из Модриче.

С обзиром да прву фазу изградње базена финансира швајцарска Хуманитарна фондација "Обервалис - деца нашег света" са 287 хиљада евра, базен ће бити и део комплекса "Оберавалс", а чине ге Дневни центар за децу с потешкоћама у развоју, нови Дечији вртић и посластичарница.

-Један овакав базен много ће значити за грађане Модриче а поготово за Удружење деце ометене у развоју. Собзиром да је он део нашег комплекса Обревалис, наша деца ће моћи ту да се купају и имају додатне животне активоности. Осим тога овде ће се изводити и део наставе физичког васпитање. Деца ће учити да пливају а ми старији ћемо се лети расхлађивати – наглашава Радован Тодоровић, председник Удружења ментално недовољно развијених лица из Модриче.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)