МОЖЕТЕ ДА ГА НАПРАВИТЕ И У ПОСНОЈ ВЕРЗИЈИ: Најједноставнији рецепт за чоколадни колач, сигурни смо да ће вам се допасти

Новости онлине

27. 03. 2024. у 16:18

Ако волите да једете колаче, чоколадни сигурно спада у ваше омиљене. Они се углавном једноставно припремају, а сада вам доносимо савршен рецепт за чоколадни колач без печења.

МОЖЕТЕ ДА ГА НАПРАВИТЕ И У ПОСНОЈ ВЕРЗИЈИ: Најједноставнији рецепт за чоколадни колач, сигурни смо да ће вам се допасти

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 л млека (може биљно)
  • 12 г биљног желатина 
  • 200 г чоколаде (може посна)
  • За глазуру: 
  • 200 г чоколаде (може посна)
  • 30 мл уља 
  • 100 г кикирикија

Припрема:

У шерпу сипајте млеко, а када се оно загреје додајте желатин и сецкану чоколаду. Кувајте док се чоколада не отопи и док се састојци лепо не сједине. 

Сипајте фил у ватросталну посуду, па покријте провидном фолијом и ставите у замрзивач на 2 сата. 

Направите глазуру:

У шерпи истопите уље и чоколаду, па додајте сецкани кикирки и лепо промешајте. 

Колач извадите из ватросталне посуде и ставите га на решетку. Испод решетке ставите тацну и прелијте чоколадном глазуром. Охладите још 10 минута, па сеците. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАМТИЋУ ЈА ТЕБЕ! Новак Ђоковић шокирао многе у Риму (ВИДЕО)